A magyar EU elnökség alatt sem engedi kitűzni az EU-zászlót a Parlamentre Kövér

Törvény nem kötelezi erre, az EU elnökség meg nem igazán érdekli.

A MaNcs megkérdezte az Országgyűlés Sajtóirodáját, hogy Kövér László ki fogja-e tetetni az Európai Unió lobogóját a Parlament épületére, tekintettel arra, hogy Magyarország látja el az EU elnöki tisztét 2024 július elsejétől az év végéig.

A házelnök ugyanis következetesen ignorálja az európai közösség zászlójának megjelenítését, ahogy a Fidesz, annak politikusai és az általuk vezetett intézmények is – helyette a székelyföldi autonómiára utaló székely zászlót lengeti a szél a Kossuth téren.

Mint a lap sajtóirodától megtudta, Kövér László tartva magát elvéhez, nem fogja kihelyezni a EU-lobogót az uniós elnökség ideje alatt sem.

Az üggyel kapcsolatban most is ugyanarra hivatkoznak, mint tíz éve: 2014 májusában tudakoltuk először, miért nem látható az Európai Unióhoz való tartozásunkat kifejező zászló az Országgyűlés épületén.

Kövérék ismét az európai zászló és az európai lobogó használatáról szóló 2004. évi XXIX. törvényben jelölte meg az uniós zászló mellőzésének okát. Vagyis a házelnök nem kötelezhető erre, de nem is tiltja a jogszabály, hogy ha Kövér rokonszenvet érezne az EU-zászló iránt, felvonhatná az Országgyűlés homlokzatának valamely zászlórúdjára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet