Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar felnőttek több mint fele soha nem vásárol könyvet

Az elmúlt 15 évben jelentősen csökkent a könyvolvasó felnőttek aránya Magyarországon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon a felnőtt népesség több mint fele soha vagy szinte soha nem vásárol könyvet, míg a lakosság negyede évente néhányszor vásárol könyvet – írja az MTI a Társadalmi Kutatási Intézet Zrt. (Tárki) idén nyáron végzett reprezentatív kutatása alapján.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A könyv vásárlási szokásokról a könyvkedvelők online kérdőívben nyilatkoztak ez alapján kiderült, a vásárlók átlagosan 12 661 forintot költöttek könyvre a megelőző egy hónapban. A kérdőív alapján a nyomtatott könyvek tartják könyvpiaci dominanciájukat: az elmúlt egy évben az online válaszadók kilencvenhét százaléka vásárolt papíralapú könyvet, e-könyvet közel harmaduk, hangoskönyvet kevesebb mint egytizedük.

A Tárki 2005-ben végzett kutatási eredményeihez viszonyítva tizenkét százalékkal esett vissza a könyvolvasó felnőttek aránya. A felnőtt magyar lakosság csupán egytizede olvas rendszeresen. Az országos reprezentatív felméréssel párhuzamosan egy kizárólag a könyvolvasókra fókuszáló online kérdőív is készült, amely kitöltői átlagosan évi harminchét könyvet olvasnak.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés