A magyar háztartások fogyasztása már az utolsó az EU-ban

Bulgária is beelőzött minket.

Az európai uniós átlag 70 százalékán állt a magyar háztartások fogyasztása 2023-ban, ezzel az utolsó helyre csúszott vissza a EU-s ranglistában, mivel az addigi utolsó tagállam, Bulgária is megelőzte 73 százalékos aránnyal – derül ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből - írja a portfolio.hu.

A régió az EU-s csatlakozás óta során egyértelműen közeledett az uniós átlaghoz, kár, hogy pont Magyarországnak sikerült a legkevésbé (az amúgy is magas szinten levő csehek és szlovénok mellett). 2004-óta nekünk 6 százalékkal sikerült javítanunk az EU-átlaghoz képest, a lengyeleknek 29, a szlovákoknak 17, a horvátoknak pedig 18 százalékkal léptek feljebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek