A német rendőrség azt javasolja az angol szurkolóknak, ne igyanak, inkább füvezzenek

"Az alkoholfogyasztás agresszívabbá tehet valakit, a kannabisz-szívás pedig lenyugtatja az embereket."

A vasárnap esti Szerbia–Anglia labdarúgó-mérkőzésre készülve a német rendőrség azt közölte, szemet fognak hunyni, ha azt látják, hogy a szurkolók közterületen füveznek. Inkább ezt tegyék, minthogy igyanak és berúgjanak, ami agresszív viselkedéshez vezethet – írja a 24.hu.

A német rendőrség úgy készült a vasárnap 21 órai kezdettel Gelsenkirchenben zajló mérkőzésre, hogy arra kötelezte a stadion vendéglátóhelyeit, csak alacsony alkoholtartalmú sört szolgáljanak fel a meccs idején.

A gelsenkircheni rendőrség szóvivője ezt nyilatkozta: „Ha látunk egy csoportot, amelynek tagjai alkoholt isznak és kissé agresszívnek tűnnek, egy másik csoport pedig kannabiszt szív, természetesen az alkoholt fogyasztó csoportot fogjuk megnézni. Az alkoholfogyasztás agresszívabbá tehet valakit, a kannabisz-szívás pedig lenyugtatja az embereket. Meg akarjuk előzni az erőszakot és biztonságban akarjuk tartani az embereket. A hangsúlyt azokra a szurkolókra fogjuk helyezni, akik isznak és potenciálisan erőszakossá válhatnak – ezért is vannak biztonsági óvintézkedéseink az alkohollal kapcsolatban.”

A német szövetségi parlament áprilisban legalizálta a kannabisz rekreációs célú használatát, termesztését, szabályozott keretek között. Benn, a stadionban azonban már tilos lesz kannabiszt szívni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek