Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyári Bombaforma télen készül – ismét versenyt hirdet a Homefit

Ha úgy gondolod, lehetetlen ennyi idő alatt látványosan alakulni, ismerd meg egy nyugdíjas nő fogyásának történetét!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három év, hat verseny, százötven elszánt ember és 589 leadott kilogramm. Ezek eddig a Homefit Bombaforma versenyének elképesztő statisztikái. Ha te is gátlások nélkül szeretnéd kiélvezni a fürdőruhaszezont, akkor itt a lehetőség, hogy csatlakozz a következő versenyhez! Ha egy kis lökésre van szükséged, olvasd el Márti sikersztoriját! Neki is ment, neked miért ne sikerülne?

Mindenkinek kell egy erős motiváció

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nekem ez az első, amit megmondok, mert büszke vagyok rá, hogy 65 éves vagyok

– mondja vidáman Márti, amikor félénken megérdeklődöm a korát. A súlya korábban már a 90 kilót súrolta - ahogy ő fogalmaz,

duci, totyogó mama

volt -, egy magánéleti válság és egy jól megválasztott karácsonyi ajándéknak hála ma már viszont egy fiatalos, 30 kilóval könnyebb és sokkal egészségesebb nő mosolyog a világra.

A férjem néhány éve egy húsz évvel fiatalabb nőért elhagyott. Ez nekem egy hatalmas lökés volt, de persze nem azonnal. Évek teltek el, mire letelt a gyászidőszak, és épp akkor kaptam karácsonyra a fiamtól egy Homefit bérletet. Úgy gondoltam, hogy ebből elég volt, képes vagyok változtatni és nem fogok továbbra is belesüppedni ebbe a rossz érzésbe

– magyarázza Márti a kezdeteket. Egy nyugdíjas nőnek valóban hatalmas erő kell ahhoz, hogy képes legyen szinte előröl kezdeni a magánéletét, neki viszont lépésenként sikerült.

A duci, totyogó mamából egy magabiztosabb, aktív nyugdíjas lett - aki 30 kilóval könnyebb
Nyugat.hu

A karácsonyi bérlet jó döntés volt - ha nem azt kapott volna, akkor feladja. Így viszont edzés edzést követett és az egészséges táplálkozás alapjaira is megtanították.

Amikor letelt a tíz alkalom, februárban a születésnapomra kaptam egy újabbat. Akkor már annyira megszerettem, hogy igényeltem a mozgást. Ezzel együtt egy táplálkozási tanácsadáson is részt vettem, és egyik napról a másikra átalakítottam az étkezésemet.

Mint mondja, neki könnyebb volt, mint másoknak, hiszen egyedül élt. Akinek a családra is főznie kell, sokkal nehezebb helyzetben van.

Most, hogy fél éve párom van, próbálom őt is rászoktatni, de úgy látom, hogy szerencsére eléggé vevő rá. Persze csinálok olyat is, amit én nem eszek meg, de szerintem idővel ő is át fog állni, mert már most is mondja, hogy mennyivel jobb a közérzete.

A fiatalok is készen állhatnak a változtatásra

A fiatalok sem maradnak el Márti eredményeitől. Böndicz Loretta nem volt elégedett a tükörképével, és változtatni akart. Egy tanácsadás után edzeni kezdett, és már tíz kilót sikerült leadnia.

Az tartja bennem a lelket hogy ha már ennyit sikerült le fogynom akkor a többi kg-tól is könnyen megfogok szabadulni, de ehhez kitartás kell!

Loretta tíz kilót már leadott, most a következő tizesen dolgozik
Nyugat.hu

Márti most kényesen odafigyel a táplálkozására, nyugdíj mellett dolgozik, oda dobozban viszi az ételt. Pedig a kísértés a munkahelyén is megvan, lángost nyújt egy konyhán.

A legfontosabb, hogy naponta ötször kell enni, keveset. Reggel kell a szénhidrátbevitel nagyobb részét elfogyasztani, ahogy megy előre a nap, úgy jön előre a fehérje. Van egy csomó szabály is, de azok csak nüanszok. A legfontosabb, hogy sokszor keveset, és bizony szeszről, burgonyáról és hasonlókról le kell mondani.

Homefit
Egy bérlet már több ember életét is megváltoztatta - kattints a képekért!
Vágvölgyi Bálint

Neki ez teljesen bevált, de elismeri, hogy ez nem megy mindenkinek ilyen könnyen. Amivel még meg kellett küzdenie, az a barátnők piszkálódása volt.

Először mindenkivel kínlódnom kellett, a barátnőimmel is sokat, folyton mondogatták, hogy minek, meg hogy hülye vagyok. De aztán megmondtam nekik, hogy ha nem hagynak békén, akkor többet nem jövök! Ahogy olvadtak le a kilók, úgy kérdezgettek, hogy hogyan csinálom. Persze a legtöbben a kifogásokkal jöttek: én ezt nem tudom megcsinálni, nem tudok lemondani az ételekről. A szokásos monológok.

Homefit
Itt azok edzenek, akik már túljutottak a kifogások keresésén
Vágvölgyi Bálint

Mártit nem viseli meg különösebben, hogy le kell mondania az édességről. A Homefit táplálkozási tanácsadásán megismertették az egészséges táplálkozás tudnivalóival, azóta pedig szórakozásként éli meg a főzést.

A natúr csirkét és halat nagyon szeretem, meg az egészséges gabonákat. Árpa, rozs, zab… Ezekkel váltottam ki a rizst és a burgonyát. Köretként vagy kásaként eszem. Olyan változatosan lehet elkészíteni így is az ételeket, hogy ez most már a hobbim lett, hogy nagyon változatosan, de mindig egészségesen főzzek.

Az édességeket is elkészíti magának, nem is nagyon viselte meg, hogy a cukorról le kellett mondania.

A gabonákat sokszor kásának főzöm meg, vagy belecsempészem pudingba, ha elegánsabbat szeretnék, akkor pedig pohárkrémnek készítem el.

Férfiakat is várnak

Ugyan a Homefitnél sportolók nagyobb része nő, a terem várja a férfiakat - nem csak az órákra, hanem a Bombaforma versenyre is. Ha attól félsz, hogy furcsán éreznéd magad a csajok között, eláruljuk, hogy legutóbb is férfi nyert, szóval hajrá!

Homefit
Sok a nő, de nem kizárólag a csajok terepe a terem
Vágvölgyi Bálint

Versenyzőből szurkoló lett

A Homefit egyik első versenyén elindult Márti is, de a dobogóról sajnos lecsúszott. Eddig a két felnőtt gyermeke szurkolt neki, most viszont már ő szurkol az új versenyzőknek.

Figyelemmel kísértem mindegyik versenyt, a legutóbbi verseny zárásán is ott voltam. Mindig drukkolok nekik.

A versenyzőknek kell is a szurkolás: az indulók egyharmada még a verseny alatt feladja. Aki viszont végig csinálja, annál ez már életmóddá válik - ahogy Mártinál is.

A verseny óta is rendszeresen járok edzésekre, heti legalább két alkalommal a Homefitben edzek, a harmadik pedig gyaloglás, kocogás, de otthon is vannak tornaeszközeim, arra az esetre, ha olyan az idő, hogy a szabadban nem lehet edzeni. Ez a saját testsúlyos edzés azért is jó, mert egy szobában is tudunk edzeni, csak az embernek ismernie kell a gyakorlatokat.

Homefit
Az edzések mindig jó hangulatúak, a verseny pedig tökéletes kezdés az életmódváltáshoz
Vágvölgyi Bálint

A Homefit igyekszik azoknak is segíteni, akik nem tudnak eljárni az órákra. Nekik lehetőségük van élő online adáson keresztül követni az edzéseket, így a távolból is csatlakozhatnak az edzésekhez. Ha pedig kedvet kaptál a versenyhez, akkor is van egy jó hírünk, hiszen február 4-én újra indul a Bombaforma! És hogy mire készülj? Egy két hónapos alakformáló programra, heti három órában! Siess, mert a versenyre csak az első 80 jelentkező jut be! A nevezési lapot, és a verseny részleteit ITT találod.

Oszd meg, és nyerj!

Ha kedvet kaptál az edzéshez, vagy egy klassz hírünk: a Homefit a cikk megosztói között egy tíz alkalmas online bérletet sorsol ki! Ne feledd, többen is egy bérlettel kezdték…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés