Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Párbeszéd ismét segélyalapba helyezi a megemelt képviselői fizetést

„A Párbeszéd számára tényleg minden élet számít, senkit nem hagyunk az út szélén.”

Mint írják: "A Párbeszéd országgyűlési képviselői egy évvel ezelőtt határoztak úgy, hogy megemelt képviselői fizetésükből segélyalapot hoznak létre, amelynek összegét a koronavírus-járvány okozta válság károsultjainak megsegítésére, valamint védekezésre fordítják. Az idei emeléssel is hasonlóan tesznek, mert a Párbeszédnek valóban minden élet számít.

Felháborító és gyomorforgató, hogy most, amikor a járvány következtében családok nyomorognak, a fideszes képviselők megint csak magukra gondolnak - még most is az embertelenség és a kapzsiság jellemzi az Orbán-kormányt. A fizetésemelés csakis a fideszes többség arcátlan gazdagodását szolgálja, miközben százezrek veszítik el a megélhetésüket, és több ezer embert fenyeget létbizonytalanság.

A pedagógusok, az egészségügyi és a szociális dolgozók bérét nem emelik, a válság gazdasági károsultjait pedig aprópénzzel próbálják "segíteni". Eközben tízmilliárdok mennek el Semjén Zsolt vadászkiállítására, Mészáros Lőrinc szállodáira - miközben ő maga a járvány idején több mint 800 embert rúgott ki -, és két kézzel öntik a pénzt további NER-kegyeltek zsebébe, elég csak a Kisfaludy-program "támogatásait" megnézni.

A Párbeszéd számára azonban tényleg minden élet számít, senkit nem hagyunk az út szélén. A párt megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet az emberek megsegítésére - ez fokozottan igaz a mostani, koronavírus-járvány sújtotta nehéz időszakra.

Több éve működik Tenni kell! elnevezésű programunk, amelynek keretében meleg ételt, tartós élelmiszert, tüzelőanyagot és más tárgyi adományokat juttatunk el a rászorulóknak. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyre többen kérnek segítséget, egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe, és egyre több családnak kell mérlegelnie: a számlákat fizeti-e be, vagy a gyermekeknek tesz ételt az asztalra.

A Párbeszéd ezért most még inkább fontosnak tartja, hogy az emberek segítésére fordítsa a képviselői fizetésemelést - ahogy egyébként eddig is tette. Ezért a Párbeszéd országgyűlési képviselői tavaly úgy döntöttek, hogy a megemelt fizetésüket egy szolidaritási segélyalapba helyezik, amelynek összegét a válság károsultjaira fordítják. Az idei emeléssel is hasonlóan tesznek, mert a Párbeszédnek tényleg minden élet számít."

MTI

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra