Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A pedagógusok arra kérik a kormányt, hogy vegye előre a közoktatásban résztvevők oltását

62 civil szervezet közös kérését továbbította a Civil Közoktatási Platform Orbán Viktornak.

A Civil Közoktatási Platform (CKP) pénteken adott ki egy közleményt, melyben 62 oktatáshoz köthető civil szervezet közös kérését fogalmazzák meg, melyet Orbán Viktor miniszterelnöknek, Müller Cecília tisztifőorvosnak, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak és Pölöskei Gáborné szakképzési helyettes államtitkárnak is elküldtek.

"A tárcák felelőseit arra kértük, hogy képviseljék a kormány és az Operatív törzs előtt a területük működőképességét és munkavállalóik érdekeit szolgáló prioritást" - írják.

A szervezet szerint a köznevelésben és szakképzésben dolgozók COVID-fertőzés-mentessége nagyban hozzájárul az oktatási rendszer zavartalan működéséhez. A pedagógusok körében rohamosan terjedő COVID-fertőzések az utóbbi időben is számos intézmény működését lehetetlenítették el vagy kockáztatták. A nagyszámú megbetegedés a normál napi működést éppúgy ellehetetleníti, mint a digitális oktatást vagy az éppen aktuális és kiemelt fontosságú érettségi felkészítést.

A fentiek alapján a Civil Közoktatási Platform kéri a kormányt és az Operatív Törzset, hogy – hasonlóan a bírósági és ügyészségi alkalmazottak esetében alkalmazott eljáráshoz – az oktatásban dolgozók oltását is hozzák előre, és az óvodák és iskolák tavaszi zárása alatt intézkedjen a dolgozók COVID elleni oltásának soron kívüli beadatásáról - fogalmaznak.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra