Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rézen él legkevesebb ideig a vírus

Meg a levegőben, természetesen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt, hogy a koronavírus rendkívül fertőző és a leginkább emberről emberre vihető át, jól tudjuk, azt azonban pontosan még mindig nem, hogy milyen felületen, mennyi ideig marad életben a kórokozó. A New England Journal of Medicine szaklapban megjelenő tanulmány elemezte a COVID-19 vírusfertőzést okozó SARS-CoV-2 koronavírus stabilitását, vagyis életképességét és így fertőzőképességét különböző felületeken, ami irányadó lehet, hogy tisztán láss a témában.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kutatás szerint a levegőben a vírus akár három óráig is életképesnek bizonyult. Műanyagon még 72 óra elteltével is életképes és fertőzésre alkalmas vírusok vannak. Rozsdamentes acél vagy fém felületen szintén 72 órán túl is találtak fertőzőképes vírust, bár a vírus kópiaszáma csökkent. Kartonpapíron 24 órán túl nem volt életképes vírus. Réz felületen 4 óra elteltével már nem találtak fertőzésre alkalmas élő vírust. Még kérdéses, hogy pontosan mennyi ideig, de a vírus a ruházaton is életképes maradhat - idézi a tanulmányt a webbeteg nyomán a life.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés