A Schaeffler Savaria ismét mérföldkövet ért el: 10 millió duplakuplung

A Schaeffler Savaria Kft. munkatársai közösen ünnepelték februárban a termékjubileumot.
 • 10 millió duplakuplung 2012 óta
 • A Schaeffler Savaria Kft. kiváló gyártási kompetenciákkal rendelkezik Szombathelyen
 • Szigeti Tibor ügyvezető kiemelte a munkavállalók hozzájárulását a sikerhez
 • A Schaeffler-csoport egyik legnagyobb vállalataként működő Schaeffler Savaria Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett, termékjubileumot ünnepel. Az innovatív termékekről és úttörő megoldásokról ismert szombathelyi telephely 2012 óta 10 millió duplakuplungot gyártott. A termék sikere a munkavállalók szakértelméről, precizitásáról tanúskodik.

  10 millió duplakuplung

  Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

  Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
  Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

  A Schaeffler Savaria Kft. egyik klasszikus belső égésű járművekhez gyártott terméke a duplakuplung, melyet a szombathelyi üzemben 2012 év vége óta készítenek. A Schaeffler-csoport európai régiójában kizárólag Szombathelyen gyártanak ilyen terméket, mely egyébként rendkívül összetett: összesen 52 komponens alkotja, 243 alkatrésszel, össztömege pedig 11-12 kg. Kifejezetten olyan járművekhez lett tervezve, amelyek motornyomatéka legfeljebb 250 Nm. A termék a 7 sebességes DSG sebességváltóhoz kerül beépítésre. A termék jól ismert előnye, hogy hozzájárul a kevesebb üzemanyag fogyasztáshoz és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz.

  Schaeffler, Luxfoto

  Az első gyártási évben mintegy 3300 darab duplakuplung gördült le a gyártósorokról. Ez a szám 2014-re elérte az 1 milliót. Napjainkra évente több mint 1,1 millió darab készül a termékből az üzemben mintegy 150 Schaeffler-munkatárs közreműködésével. A szombathelyi üzem duplakuplung termékportfóliójában 3 termékcsaládot és 10 különböző készterméket különböztethetünk meg. Két kiemelt vevő és számos autóipari kereskedelmi partner részére szállít a cég ilyen terméket.

  A Schaeffler számára ez termékcsoport a jövőben is a termékpaletta fontos eleme marad. A szombathelyi vállalat elkötelezett a folyamatos fejlesztés iránt, hogy termékei minden tekintetben megfeleljenek a jövő elvárásainak.

  Közös ünneplés

  A Schaeffler Savaria Kft. munkatársai közösen ünnepelték februárban a termékjubileumot.

  Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője beszédében úgy fogalmazott, „ismét a Schaeffler Savaria Kft. történelmének egy meghatározó állomásához érkeztünk, 2024. január 31-én került legyártásra a 10 milliomodik duplakuplung. Ez a termék az egyik legfontosabb termékünk, melyet kiváló minőségben, maximális elkötelezettséggel gyártunk. Erősen pozícionáltuk magunkat a termékkel a piacon, a jövőben is számos projekttel számolhatunk. Hatalmas gratuláció és köszönet Önöknek. Köszönjük lojalitásukat és kitartó munkájukat.”

  Schaeffler, Luxfoto

  Szabó András, a duplakuplung területért felelős vezető kiemelte, „büszkék vagyunk. Ez a jubileum fontos eredmény, kiváló teljesítményről tanúskodik. A terület szaktudása a vállalat sikereihez nagyban hozzájárul. A jövőben még tovább fejlődünk, növekedünk, gyarapítjuk kompetenciáinkat.”