A srebrenicai mészárlás emlékhelyén szégyenfára kerül Magyarország neve

Mint az ENSZ-határozatot nem támogató többi államé is.

Csütörtökön az ENSZ közgyűlése New Yorkban kis többséggel hivatalosan is népirtásnak minősítette a srebrenciai mészárlást, július 11-ét pedig emléknappá nyilvánította.

Az erről szóló határozatot Észak-Koreával, Nicaraguával, Kínával és Vlagyimir Putyinnal egységben a magyar kormány sem támogatta.

A Balk Magazin beszámolója alapján a 444.hu arról ír, annak érekében, hogy a szavazás eredménye hosszú távon se merüljön feledésbe, a Srebrenicai Anyák Egyesülete a Potocariban lévő emlékhelyen egy szégyenfát állít fel, amire határozat ellen szavazó államok neveit vésik fel.

A portál emlékeztetett, Magyarország az egyetlen EU-s és NATO-tagállam, ami az ellen szavazott, hogy Srebrenicát a nemzetközi közösség népirtásnak tekintse.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek