Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szabadságért és az igazságért kiálló embereket keresi a TASZ

A jelölteket a közönség állítja össze, így akár az ön környezetében is élhet a következő díjazott!

Magyarország legszabadabb embereit keresi a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ): idén ismét SZABAD-díjjal jutalmazzák azokat, akik példamutató tettekkel álltak ki azért, hogy mindannyian egy szabadabb és egyenlőbb országban élhessünk. Honlapjukon bárki jelölheti a díjra azokat, akik a hétköznapokban a változásért dolgoznak - áll a TASZ felhívásában.

„Az elmúlt tizenkét hónap megviselt mindannyiunkat, kimerültek a tartalékaink. Ilyenkor különösen nehéz egymásra figyelni, pedig a 2020-as rendkívüli évben is rengetegen dolgoztak azért, hogy szabadabb és igazságosabb hely legyen Magyarország. Az ő történeteiket keressük most, hogy erőt meríthessünk belőlük. Reméljük, hogy a példát mutató emberek ünneplése egy kis reményt hoz ezekben a nehéz hetekben" – mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója. A SZABAD-díjat a TASZ 2019-ben hívta életre, hogy elismerjék mindazokat, akik a hétköznapokban nincsenek reflektorfényben, de mindennapi teendőik mellett közös ügyeinkért, mások életének jobbá tételéért munkálkodnak.

A TASZ honlapján bárki felhívhatja a figyelmet ezekre az emberekre, indoklással együtt jelölheti őket a SZABAD-díjra. Közülük szakmai zsűri választja majd ki azt a tíz jelöltet, akiknek történetét a szélesebb közönséggel is megismertetik, és a közönségszavazás döntősei lesznek.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban online kellett megtartani a második SZABAD-díjátadót, de ez nem kisebbíti a jelöltek és díjazottak cselekedeteinek jelentőségét. A szakmai zsűri díját Orosz Bernadett kapta, aki az őt ért brutális bántalmazás után a nyilvánosság elé állt, és sorstársaiért is szót emelt. A közönségdíjat Gulyás Márton és a Partizán csapata kapta, akik a funkcióját vesztett közmédia feladatát látják el kimagasló minőségű műsoraikkal – a közönségük támogatásából, a semmiből felépítve. A BOOKr Kids különdíját pedig Kovácsné dr. Nagy Emese kapta, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója, aki egy olyan integrációs programot gondoz, melyben a hátrányos helyzetű gyerekek eredményesen tanulnak együtt jobb sorsú társaikkal - írják.

„Miközben az elmúlt év bővelkedett kihívásokban, biztosak vagyunk abban, hogy voltak, akik a kihívások közepette is hétköznapi hősként álltak helyt. Szeretnénk közülük minél többeket megismerni, és abban is reménykedünk, hogy a koronavírus-járvány visszaszorulásával idén már egy igazi díjátadón, személyesen ünnepelhetjük őket” – tette hozzá Kapronczay Stefánia.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra