A szemétszállítás díja lehet a következő rezsibomba

A Párbeszéd politikusa azt szorgalmazza, hogy az önkormányzatok kapják vissza ezeket a feladatokat és a jogköröket.

A Párbeszéd szakpolitikusa már arról beszél, hogy szerinte a szemétdíj lehet a következő "rezsibomba" . Szabó Zsolt úgy véli, a kormányzatnak mihamarabb nyilatkoznia kell arról, hogy tervez-e díjemelést az elszállítás koncesszióját elnyerő Mol, illetve kikerülhet-e ez a szolgáltatás a rezsivédett körből.

Csütörtöki online sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt, a párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere arról beszélt: "az Orbán-kormány hazug és felelőtlen politikájának köszönhetően Magyarországon elszabadult a rezsibomba" , az áram és a gáz után a szemétszállítás díja is megugorhat.

Hozzátette, a korábban az önkormányzati kézben jól működő szolgáltatást előbb a "nemzeti kukaholdingba" szervezte ki a kormányzat, majd koncesszióba adta 35 esztendőre az évi ötmillió tonna lakossági szilárd hulladék begyűjtését, kezelését.

A Párbeszéd politikusa azt szorgalmazza, hogy az önkormányzatok kapják vissza ezeket a feladatokat és a jogköröket, a Mol pedig "csak a finanszírozásban működjön közre" , hiszen eddig sem az volt a probléma, hogy nincsen, aki ellátja ezeket a feladatokat, hanem a pénzügyi háttér okozott gondot - írja a naphire.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek