Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi kórházat kiszórták a Covid-ellátásból

Öt vidéki kórházat jelöltek ki elsődleges ellátóként az eddigi 18 intézmény helyett, Észak-Dunántúl Ajkához tartozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent Kásler Miklós miniszter és Müller Cecília országos tisztifőorvos új rendelkezése. A szeptember másodikai arról szólt, hogy a kórházi ellátást igénylő betegeket hova és mely kórházakba kell szállítani. Az új, szombati körlevél már arról is rendelkezik, hogy a gyanús eseteket a területileg illetékes infektológiai osztálynak kötelessége felvenni megfigyelésre.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Erre a finomításra azért is szükség lehet, mert a Covid-szűrés már a tünetes betegek esetében is akadályozott, tehát esetleg napokat, akár egy hetet is ki kell húzni eredmény nélkül. A fő változás azonban az igazolt középsúlyos, súlyos Covid-betegeket érinti.

Eddig az Országos Mentőszolgálat határozta meg a betegutakat, az új rendelkezés szerint azonban Budapest és Pest megye esetében az elsődleges ellátó a János Kórház, vidéken viszont teljesen átalakult a helyzet. Ugyanis az eddigi 18 megyei kórház és egyetemi klinika helyett a kapacitás elsődleges vonalát öt központra csökkentették.

Így maradt három megyei az ötből: Borosd-Abaúj-Zemplén, Tolna és Szabolcs. Azonban a Dél-Alföldre már a kiskunhalasi kórház, míg egész Észak-Dunántúlra az ajkai kórház vigyáz. Csak másodlagosan lép be a többi megyei és egyetemi kórház az ellátásba. - írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés