Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi pedagógusnapi kitüntettek

A közgyűlés szünetében adták át az elismeréseket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vészhelyzet és óvintézkedések miatt a pedagógusnapi kitüntetéseket a veszélyhelyzet megszűnését követő első közgyűlés szünetében, ünnepélyes keretek között adta át dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke.

Kitüntetések átadása 2020.06.25
Kitüntetések átadása 2020.06.25
Mészáros D. Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

„Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díj” adományozható annak az oktató-nevelő munkát segítő, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozónak, aki hosszabb időn át hozzájárult a pedagógiai munka eredményességéhez.

E kitüntetést kapták: 1. Geröly István, a Szombathelyi Játéksziget Óvoda fűtő-karbantartója 2. Sütő Péterné, a Szombathelyi Barátság Óvoda óvodatitkára 3. Sélley Lajosné, az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Micimackó Óvodájának gyógypedagógiai asszisztense 4. Vincze Józsefné    a Szombathelyi Napsugár Óvoda gyógypedagógiai asszisztense 5. Bali Imréné, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium gazdasági csoportvezetője

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” adományozható annak a pedagógusnak és oktatónak, aki a gyermekek harmonikus személyiség-formálásában több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett.

A díj két fokozatban adományozható.

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” II. fokozatát kapták: 1. Németh Zoltánné, a Szombathelyi Mocorgó Óvoda óvodapedagógusa 2. Nagyné Zádeczki Tímea, a Szombathelyi Aréna Óvoda óvodapedagógusa 3. Törökné Horváth Gabriella, a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa 4. Dr. Viniczayné Kovács Rita, a Szombathelyi Donászy Magda Óvoda óvodapedagógusa 5. Gerencsérné Nádas Tünde, a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanára 6. Sinkáné Tímár Andrea, a Gothard Jenő Általános Iskola tanító, tanára 7. Tarr Mária Zsuzsanna, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, középiskolai tanára     8. Halász Zoltánné, a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, nyugalmazott szakoktatója.

Kitüntetések átadása 2020.06.25
Kitüntetések átadása 2020.06.25
Mészáros D. Zsolt

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” I. fokozatát kapták: Zelkó Istvánné, a Szombathelyi Játéksziget Óvoda óvodapedagógusa 2. Pétervári Zsuzsanna, a Szombathelyi Weöres Sándor Óvoda óvodapedagógusa 3. Csiszár Zoltánné, a Szombathelyi Vadvirág Óvoda óvodapedagógusa 4. Balogh Mária Kornélia, a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa 5. Ariné Moór Zsuzsanna, a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodapedagógusa 6. Kenesei Antalné, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítója 7. Dr. Tánczi Tiborné, a Dési Huber István Általános Iskola tanító, tanára, fejlesztőpedagógus 8. Bodó Judit, Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának középiskolai tanára.

Kitüntetések átadása 2020.06.25
Kitüntetések átadása 2020.06.25
Mészáros D. Zsolt

„Szombathely Oktatásügyéért-díj” adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

A kitüntetést 4 pedagógus vehette át.

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja: Pölöskei-Szovák Gertrúd,a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgató helyettese

Pölöskei-Szovák Gertrúd 1982-ben szerzett tanítói diplomát, és a Bercsényi Iskolában iskolaotthonos osztályok nevelőjeként dolgozott. 13 éven át osztályfőnöki feladatokat látott el, 2005-től alsós igazgatóhelyettesként szervezte a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátást. Mindvégig fontos volt számára a hátrányos helyzetű tanulók felkarolása.  Pályáját a folytonos megújulás, a szakmaiság jellemezte: Kollégáival közösen dolgozták ki az "Ismerkedés az angol nyelvvel az általános iskola 1-3. osztályában" programot, a Tolnai program bázisiskolai koordinátoraként számos bemutató előadást szervezett. 1991-től szaktanácsadó, 2015-2018. között a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének elnöke, 2017-től a Nemzeti Pedagógus Kar Vas Megyei területi elnökhelyettese, 2018-tól a Szombathelyi Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsának tagja. Számos kitüntetést kapott, köztük: Szombathely városa 2000-ben Kiemelkedő Pedagógus Munkáért díj III. fokozatát, 2019-ben I. fokozatát adományozta részére.

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja: Takácsné dr. Pálhegyi Beáta a Szombathelyi Tankerületi Központ Jogi és Humánpolitikai Osztályának vezetője.

Takácsné dr. Pálhegyi Beáta 1996-ban az MMIK-ban művelődésszervezőként kezdett dolgozni. 1997-től Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Ifjúsági referense volt.  Ifjúsági referensként szervezte a diákpolgármester választásokat, képzéseket tartott. Jelentős szerepet vállalt az ifjúságot érintő kérdések koordinálásában, ifjúsági programok megvalósításában. 2013-tól a Tankerület jogi referense, 2017-től a Jogi és Humánpolitikai Osztály vezetője. Aktívan közreműködik a civil szférában: a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagja, majd titkáraként, a Szombathelyi Gyermekvédő Liga tagjaként is dolgozott, több éven át részt vett nehéz sorsú gyermekek táboroztatásában.  A Jogi és Humánpolitikai Osztály vezetőjeként kimagasló szakmai tudással, empátiával és emberséggel intézi az iskolák, pedagógusok, tanulók és szüleik problémáit. Tankerületi feladatai mellett sem szakadt el az ifjúságtól, több verseny zsűritagjaként tevékenykedett. Több kitüntetésben részesült: 2003. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Ifjúsági Tagozata elismerést, 2008. Miniszteri dicséret, 2011. Mobilitás díjat vehetett át.

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja: Fodor Imréné a Szombathelyi Játéksziget Óvoda vezetője

Fodor Imréné 1981-ben kezdte óvodapedagógusi pályafutását, 1999-től dolgozik a Játéksziget Óvodában, 2011-től óvodavezetőként. Pedagógusként és óvodavezetőként is azon munkálkodott, hogy a gyermekek boldog élményekkel térjenek haza az óvodából.  A megterhelés nélküli eszközökkel és módszerekkel való fejlesztést erősítette óvodájában. Ehhez kapcsolódóan 2012-től az Eötvös Lorád Tudományegyetem felkérésére szervezi a játék bázisintézményi bemutatókat, szakmai előadásokat tart a főiskolán "Játék az óvodában" címmel. Köznevelési szakértő, aktív tagja az óvodavezetők munkaközösségének, a Közoktatási Szakértők Országos Egyesületének. Munkája elismeréseként 2004-ben a Kiemelkedő Pedagógus munkáért díj II. fokozatában részesült.

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapja: Tóthné Talabér Gyöngyi a Szombathelyi Napsugár Óvoda gyógypedagógusa

Tóthné Talabér Gyöngyi Az érettségi után képesítés nélküli óvónőként dolgozott, az itt szerzett élmények hatására végezte el a tanító szakot. A Gencsapáti Nevelőotthonban helyezkedett el, és folytatva tanulmányait pszicho-pedagógia szakos gyógypedagógus diplomát szerzett. 1993-tól a Napsugár Óvodában dolgozott gyógypedagógusként, majd 1995-ben az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Micimackó Óvodájába került. 2004-ig gyógypedagógus, 2004. és 2015. között a tagintézmény vezetője volt. 2015-től városi gyógypedagógusként az önkormányzati óvodákban az autizmus spektrumzavaros gyermekek speciális fejlesztését végzi. Több évtizedes kiemelkedő pedagógiai munkája elismeréseként javasolta az intézmény a kitüntetésre.

További képek Mészáros D. Zsolt galériájában:

Kitüntetések átadása 2020.06.25
Kitüntetések átadása 2020.06.25
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés