Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi taxisok levélben fordultak a polgármesterhez a Széchenyi utca kanyarodási rendje miatt

Azt szeretnék elérni, hogy balra is ki tudjanak a taxik kanyarodni.

Ugyan a szalagvágásos téravatás majd csak pénteken lesz, a közlekedők már a hétvégétől használhatják a szombathelyi Berzsenyi tér átépítése miatt lezárt utcákat, így a Szily János utcát és a Széchenyi utcát is. Az utcák közlekedési rendjében azonban változás történt.

Bár a Petőfi utca felől a Kiskar utca irányában végig lehet haladni a Szily János utcán, a Széchenyi utcából csak jobbra lehet kikanyarodni. Az autósokat így visszaterelik a Petőfi utca irányába.

Az új közlekedési rendet nemrég a helyszínről magyaráztuk végig:

Nyugat.hu

Bejárjuk a forgalomnak frissen átadott szombathelyi Berzsenyi teret

Az egyik szombathelyi taxitársaság most levelet írt Szombathely polgármesterének, Puskás Tivadarnak. A taxisok azt kérik, hogy a Széchenyi utca végén engedjék a taxikat balra kanyarodni. De mutatjuk a teljes levelet.

Tisztelt Polgármester Úr!

Levelemet a város legnagyobb taxi társaságának vezetőjeként, de valamennyi szombathelyi taxis nevében írom Önnek.

Örömmel vettük használatba a nemrég átadott, megújult a Széchenyi István, Szily János, Hollán Ernő utcákat, igazán szép lett a környék, megérte a több hónapos lezárással járó kellemetlenséget. Azonban szomorúan konstatáltuk, hogy a Széchenyi István utcából nincs lehetőség balra kanyarodni a Hollán Ernő utca irányába. Bizonyára megvan ennek oka, azonban a kerékpárosoknak ez adott, valamint a Szily János irányából ez az útszakasz akár személykocsik esetében is járható. Ennek alapján - tekintve, hogy fizikai korlátja nincs - szeretnénk kérni a balra kanyarodás engedélyezését a taxik számára is, egy „Kivéve Taxi” tábla formájában.

Indokaink. A taxi a város tömegközlekedésének egyéni módon igénybe vett formája. Az Utas különböző okok miatt választja ezt a közlekedési lehetőséget. Valószínűleg ezen okok között az egyik legnyomosabb szempont, az hogy siet, sietne. Azonban a Fő tér északi részén kialakított taxiállomásról, amennyiben a város déli, vagy keleti területeire szeretne utazni jelentős kerülőt kell tennie az őt szállító taxisnak. Kerülni kell a Szily János, Petőfi Sándor, Sörház, Hollán Ernő útvonal irányába, amely szakaszon közlekedési lámpák irányítják, adott esetben lassítják a forgalmat. Ez mind időben, mind költségben hátrányosan érinti az utazó közönséget, de említhetném a manapság jogosan divatos környezettudatosságot is a feleslegesen elégetett üzemanyag miatt. Közismert a Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály utcák nagy forgalma is, amit az emiatt arra kerülő taxik is tovább generálnának. Nem önös érdekből kérjük mindezt, mi nem körülnézni megyünk be a Fő térre, hanem munkát végezni.

Mielőtt levelemmel Önhöz fordultam, érdeklődtem a Polgármesteri Hivatalban az illetékes osztályon, azonban azt a választ kaptam, hogy ezen terület forgalmi rendje, csak Közgyűlési határozattal módosítható. Amennyiben ez valóban így van, kérem terjessze ezen kérelmet a Közgyűlés elé.

Szombathely 2017 december 18.

Tisztelettel: Fejes Tibor

Rádió Szonbathely Taxi
Szövetkezet

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra