A terv nem volt rossz, de mégsem jött be a trükk a Balaton-parti cipőtolvajnak

A papucsát a próbafülkében cipőre cserélte.

Lábán a kifizetetlen cipővel akart távozni az áruházból az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött - közölte lapunkkal a Zalaegerszegi Törvényszék.

A közlemény szerint a vádlott 2021 júliusában pólóban, térdig érő farmernadrágban és papucsban ment vásárolni egy Balaton-parti bevásárló áruházba.

A férfi az üzlet ruházati részlegén felpróbált egy sportcipőt, amit a lábán hagyva - más termékkel együtt - bevitt a próbafülkébe.

Ott a cipőn lévő áruvédelmi eszközt eltávolította és a tükör mögé rejtette.

A fülkéből kilépve a lábbeli továbbra is a lábán maradt, míg a papucsát az üres cipősdobozba tette, amit visszahelyezett a polcra.

A pénztárhoz ment, kifizette az egyéb termékeket, majd elindult az áruház kijárata felé.

A kamerarendszeren keresztül a vádlottat végig figyelő biztonsági őr azonban feltartóztatta és megakadályozta az áru eltulajdonítását.

A férfi tettével lopás vétségének kísérletét valósította meg, ezért őt a bíróság 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek