Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tesco hangszóróval tartatja be a korhatáros vásárlást

A három órás sáv valószínűleg túl széles.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mától életbe léptek az új bevásárlási szabályok, amelyek szerint az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Ezeknek az a lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb populációt a fiatalabbaktól, így a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az Index megkeresésére a Tesco beszámolt az első tapasztalatokról. Az üzletlánc sajtóosztályától azt tudta meg a portál, hogy pánikvásárlásra utaló információik nincsenek, a szombat délelőtt fennakadások, atrocitások nélkül bonyolódott le. „A 18 év alattiak alkoholvásárlási tilalmának betartásához hasonlóan működik ez a folyamat is. Amennyiben a vásárló valószínűsíthetően nem tartozik a megfelelő korcsoportba, a személy- és vagyonőr (illetve, ahol ez nem biztosított, a műszak- és áruházvezető) kollégáink udvariasan megkérik az érintett vásárlót, hogy igazolja az életkorát. Amennyiben a vásárló ennek nem tesz eleget, kollégánk udvariasan felszólítja a távozásra, és felhívja figyelmét a jogszabályban foglaltakra" - válaszolta a sajtóosztály arról, hogyan próbálják meg kiszűrni a vásárlókat.

Pakolás
nlc.hu

A vásárlócserét hangosbemondós figyelemfelhívással igyekeznek gördülékenyebbé tenni. A hangosbemondón 8:20-kor, 8:30-kor és 8:40-kor is adnak általános tájékoztatást. Emellett 8:45-kor a hangosbemondókon keresztül is megkérik az áruházaik eladóterében tartózkodó 65 év alattiakat, hogy fejezzék be a vásárlást, és hagyják el az eladóteret. Ugyanezt 11:45-kor is megteszik, amikor az eladótérben tartózkodó 65 év felettieket kérik meg, hogy a saját biztonságuk érdekében 12-ig fejezzék be a vásárlást, és hagyják el az eladóteret.

Több iparági forrásból viszont úgy értesült az Index, hogy a három órás sáv valószínűleg túl széles, a kiskereskedelemben dolgozóktól olyan információkat kaptunk, hogy a túl szélesre hagyott sáv a többi vásárló bevásárlását nehezíti meg. Több helyen azt mondták, valószínűleg elég lenne két óra is, ahogy olyan információkat is kaptunk, hogy a sávos megoldás alkalmazására valószínűleg hétvégén sem lenne indokolt, csupán hétköznapokon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés