A tisztifőorvos elrendelte a harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére

A hőség miatt a Belügyminisztérium több megyére is vörös kódot adott ki, a katasztrófavédelem pedig elővigyázatosságot kért mindenkitől.

A hőség miatt reggel 8 órától már több megyére is kiadták a vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Fülöp Attila elmondta, hogy a péntek 20 óráig tartó speciális eljárásrend fokozatosan lép majd életbe, szerdán hat vármegyére – Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Tolna – érvényes.

A hét elején a katasztrófavédelem és az országos tiszti főorvos is fokozott elővigyázatosságot kért mindenkitől. A tiszti főorvos pedig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást is elrendelte az ország egész területére június 19-én (szerda) 0 órától június 22-én (szombat) 24 óráig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek