Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A vád: 250 rendbeli állatkínzás

A monori nyomozók őrizetbe vették azt a 39 éves pilisi férfit, aki a gyanú szerint kirúgása miatt bosszúból megölte volt munkaadójának 214 galambját, 36 galambnak pedig szárnyát és lábát törte.

Sokkoló látvány fogadta a 36 éves galambászt 2021. június 22-én reggel. Családi háza udvarán lévő galambházaiba lépve szembesült a szívszorító és megdöbbentő képpel: madártetemek fehér zsákba dobálva.

Elmondása szerint ilyen kegyetlen pusztítást még ő sem látott, pedig 30 éve töretlenül galambokat nevel és gondoz: szárnya-, lába törött, kitekert nyakú jószágok. A madarakból 214 elpusztult, ám a 36 életben maradt, szárnya, lába-sérülteknek is csekély esélyük maradt az életben maradásra. Az állatok értéke mintegy 720 ezer forint.

A tulajdonos vázolta a tettesre vonatkozó elgondolását, mivel az egyik, közelmúltban elbocsátott alkalmazottjának az utóbbi hónapokban kedvenc szavajárásává vált, hogy „zsákba szedem és kitaposom a belüket” . A 39 éves V. Ottó másik kijelentése kirúgása után hangzott el: „Galambjaidat el fogom pusztítani, azok fejét le fogom szakítani, galambosba fogom őket agyonverni”.

A monori rendőrök rövid úton, kutatásról szóló határozattal kezükben kopogtattak a 39 éves férfi otthonának ajtaján. Az ingatlanon öt darab gabonás zsákot, valamint V. Ottó ruhadarabjait, lábbelijét lefoglalták.

A férfi kihallgatásán a cselekmény elkövetését nem ismerte el, azonban vallomást nem tett. A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 250 rendbeli állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett 39 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását – írja a police.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra