A választók többsége Karácsonyt tartja Orbán valódi kihívójának

Ez derült ki a Publicus Intézet friss felméréséből.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából augusztus 25 – 30. között 1009 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásban kérdezte az emberek véleményét az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek esélyeiről - írja a mancs .

Tízből négy megkérdezett szerint Orbán Karácsonyt tartja valódi kihívójának, míg tízből három szerint Dobrevet, és minden tizedik szerint Jakabot.

Minden harmadik kormányváltást akaró és bizonytalan szavazó szerint Karácsony Gergely, minden negyedik szerint Dobrev Klára, minden ötödik szerint pedig Jakab Péter tudja a leginkább megszólítani a jelenleg bizonytalan szavazókat a 2022-es tavaszi választásokkor.

A kormányváltást akaró és bizonytalan szavazók közül tízből négy szerint Karácsonynak, tízből három szerint Dobrevnek, minden hetedik szavazó szerint pedig Jakabnak van a legnagyobb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét, Orbán Viktort.

Tízből négy ilyen szavazó szerint az MSZP-P-LMP miniszterelnök-jelöltje, tízből három szerint pedig a DK miniszterelnök-jelöltje az, aki a leginkább képes arra, hogy egy hatpárti koalíciós kormányt vezessen. - zárul az összegzés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet