Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A willyk kiszabadultak: kardszárnyú delfinek támadják a hajókat a spanyol partoknál

A spanyol tengerészeti hatóságok arra figyelmeztetik a hajósokat, hogy próbáljanak meg távolságot tartani a kardszárnyú delfinektől.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valami nem stimmel az orkákkal Gibraltár környékén. Hajósok arról számolnak be, hogy az állatok csapatostul támadják meg őket. Volt, hogy a delfinek eltörték a kormánylapátot, és már sérülést is okoztak embernek.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A kutatók egyelőre nem tudnak magyarázatot adni a spanyol és a portugál partoknál tapasztalt jelenségre. Annyi bizonyos, hogy az elmúlt két hónapban több hajós és vitorlás is vészjelzést adott le, mert elmondásuk szerint kardszárnyú delfinek (más néven gyilkos bálnák vagy orkák) támadták meg őket – írja a The Guardian nyomán a hvg.hu .

A gibraltári kutatók szerint az orkák nagyon intelligens, kíváncsi állatok, amelyek szeretik kísérni a hajókat, és még akár a kormánylapáttal is megpróbálnak valamilyen interakcióba lépni, de sosem akkora vehemenciával, mint amekkoráról a mostani beszámolók szólnak. 

Legutóbb pénteken délután történt orkatámadás. Spanyolország északi részénél egy jachtot szállító hajónak mentek neki a kardszárnyú delfinek, legalább tizenötször ostromolták a járművet, amely a támadás során a kormánylapátját is elvesztette.

A nyáron előfordult, hogy egy 14 méteres hajót kilenc orka vett körül, majd addig döngette a hajót, míg az iránythatatlanná vált, és 180 fokban megfordult a vízen. A motor az egy óráig tartó ütközet során megsérült, a kormánylapát eltört.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés