Abrakadabra: Eminem új klipjében görbe tükröt mutat önmagának és a világnak

51 évesen sem sokat változott a kritikai énje.

Május 31-én jelent meg Eminem legújabb klipje, ami a Houdini című számhoz készült. A zenei alapot ezúttal a Steve Miller Band Abracadabra című dala adja. A refrént is innen emelte át, de ez nem szokatlan a rappertől, előszeretettel nyúl gyerekkora rock slágereihez és használja fel azokat a zenéiben.

Ami a képi világot illeti, az jórészt a 2002-es Without me klipjén alapul, hasonló jelenetek és gagek, csak közben eltelt 22 év. De, ahogy a dalban is említi, legbelül ugyanaz a kisfiú maradt, aki saját maga szeretne lenni. Ezzel együtt pedig nem csak önmaga paródiája lesz, hanem önazonos is marad, így az egész kap egy társadalomkritikai színezetet.

Hogy Eminem elérheti újra a régi sikereit kérdéses, de hogy ugyanolyan éles, mint 22 évvel ezelőtt, az vitathatatlan. Szóval, ha csak egy zenét hallgat ma meg, akkor ez legyen az!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek