Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Absztraktba hajló városcímer az új szombathelyi buszokon

Az eredeti lényegét őrzi azért a képi világa.

Szombathely címere leírásában szigorú, mégpedig az alábbiak szerint:

Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

„Szombathely Megyei Jogú Város címere csücskös talpú pajzson, kék mezőben, ormozott ezüst vár, nyílt és felül kereszttel ellátott kapuval, két kitárt kapuszárnnyal, ezek mellett pedig - a kapuszárnyak magasságában - kétoldalt egy-egy alacsonyabb, szintén ormozott bástyafal húzódik, míg a kapu felett ötablakú, fedett, gombbal díszített torony áll, két oldalán erkélyszerű ormozott építménnyel, végül a torony mellett jobbra ezüst félhold, balra pedig hatágú arany csillag látható.”

Szombathely címere
wikipédia

No most, a fő elemek a buszokon szereplő címeren is megvannak, csücskös talp, ormozott vár, bástyafal, torony, félhold és csillag. A buszos címer azonban szinte csak ráutaló, ahogyan mindenféle izmusok ábrázolják a valóságot, megalkotva annak égi mását, egészen elfajzott esetben még csak nem is emlékeztetve a modellre. Mindenesetre a buszos címer nem esik ebbe a túlzó hibába, sőt, ez is a miénk, ezért szeretjük.

Szombathely címere a buszon
Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra