Áder felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát

Indoklás nélkül menesztették Korom Ferencet.

2021. június 1-jei hatállyal felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát Áder János - derült ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből.

Eszerint Korom Ferenc vezérezredest indoklás nélkül, Benkő Tibor honvédelmi miniszter előterjesztése alapján menesztették posztjáról. A kimondottan szűkszavú rendeletben utódjáról nem esik szó.

A lépés már csak azért is meglepő némiképp, mivel a Magyar Honvédség az elmúlt időszakban rendre jó kormányzati PR-t kapott. Elég, ha csak az általuk üzemeltetett oltóbuszokra gondolunk, vagy azokra a katonákra, akiket a kormány kirendelt a kórházakba a betegek segítésére vagy az intézmények irányítására. 

Korom Ferencet 2019-ben nevezte ki posztjára az államfő, négy éves időtartamra. - írja a Népszava .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek