Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Adjátok oda a pénzt, mert megszúrlak titeket” – Fegyverrel raboltak ki négy fiatalt a szombathelyi Fő téren

A bűnözők 20 ezer forintot és egy mobiltelefont zsákmányoltak. Vasárnap hajnalban történt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A biztonságos városnak tartott Szombathelyen kirívó bűncselekmény történt vasárnap hajnalban a Fő téren.

A részletek a Vas Megyei Főügyészség hétfő reggeli közleményéből derülnek ki.

A megalapozott gyanú szerint az egyik, a börtönből alig, több mint három hónapja szabadult, különös visszaeső férfi egy svájci bicskával hadonászott, miközben felszólította a négy fiatalt, hogy „adjátok oda a pénzt, mert megszúrlak titeket”.

Ezt követően a férfi odaszorította a kés pengéjét az egyik fiatal nyakához, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetésen túl mindkét támadó bántalmazta is a sértetteket, pofon vágták, ököllel állon ütötték őket.

A megfélemlített fiatalok átadtak a gyanúsítottaknak összesen 20 ezer 400 forint készpénzt és két – köztük egy 160 ezer forint értékű – mobiltelefont.

A gyanúsítottak az egyik telefont – mert azt alacsony értékűnek tartották – visszaadták a tulajdonosának.

A rovott múltú gyanúsított, mielőtt társával együtt elhagyta a helyszínt, még megfenyegette a sértetteket, hogy megkeresik és megölik őket, ha feljelentést mernek tenni.

Két fiatal könnyű sérülést szenvedett a támadás közben, a másik két sértettnek nem keletkezett sérülése.

A nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta az elrabolt értékeket a gyanúsítottaktól, így a sértettek kára megtérült.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, a rovott múltú gyanúsítottal szemben továbbá a bűnismétlés veszélye miatt is indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amit a Szombathelyi Járásbíróság vasárnap el is rendelt.

(A nyitóképünk illusztráció)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés