Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyi cég a százmilliós adóhátralékosok között

A Styl Ruhagyár Rt. öt év alatt huszonegyedszer került a feketelistára. Vas megyében van a legkevesebb adós.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A feketelista.hu ismét közzétette azt a listát, ahol a legnagyobb adótartozással rendelkező cégeket gyűjtik. A számok megdöbbentőek, összesen másfélmillió adóhátralékos vállalkozás van az országban, és 1970 darab cég tartozik 100 millió feletti összeggel, ráadásul 180 napnál hosszabb idő után.

Csökkent, de mégsem

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Tavaly még 2482 társaság neve szerepelt a listán, de a csökkenés nem annak köszönhető, hogy rendezték volna a hátralékot. Arról van szó, hogy az adóhivatal 450 felszámolás alatt álló cég adósságrendezését átadta a Magyar Követeléskezelő Zrt-nek.

Tavaly óta egyébként 8,7 százalékkal nőtt az adóhátralékos cégek és magánszemélyek száma. Az összes adóhátralék közel 1900 milliárd forint, ebből a legnagyobb tétel (1400 milliárd) a felszámolás alatt álló, nem működő vállalkozás sara.

Ebbe a körbe több mint 95 ezer cég tartozik. A működő vállalkozások közül 366 ezernek van hátraléka, összesen 330 milliárd forint értékben. Közel 1,1 millió magánszemély tartozik az adóhivatalnak, összesen 168 milliárddal.

Vas megye a legjobb

A több mint százmillióval tartozó cégek 70 százaléka felszámolás alatt áll, a feketelista.hu szerint csupán néhány százalékuknál van esély a tartozás behajtására.

A portál elkészítette a területi összesítést is. A legtöbb „százmilliós cég” (990) budapesti székhelyű, a második helyen Pest megye van (247). Vas megye a lista végén áll (11), a szomszédos megyék közül Győr-Moson-Sopronban van a legtöbb adós (50). Zalában 36, Veszprémben 22 ilyen vállalkozás van.

Vas megyei város nem került fel arra a listára, ahol a legtöbb adós székhelyét jegyzik, a Nyugat-Dunántúlról két város, Győr (30) és Zalaegerszeg (15) viszont ott van.

Az első száz adós cég között csupán egy Vas megyei van, a szombathelyi Styl Ruhagyár Rt. A Styl az elmúlt öt évben huszonegyszer került be a száz legnagyobb adós közé. Amin nem is kell csodálkozni, hiszen a cég ellen 2005-ben indult Többszáz fős leépítés a Stylnél 2005. February 24. 13:45 a felszámolási eljárás, így valószínűsíthető, hogy a NAV tőlük sem tudja behajtani a hátralékot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Többszáz fős leépítés a Stylnél

Jogerős a cég felszámolása. Első körben a női szalag mellett dolgozóknak, aztán a férfi szalagosoknak kötnek útilaput a talpára.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés