Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

110 rászoruló kapott élelmiszercsomagot a szombathelyi Derkovits lakótelepen

Civil szervezet, városi képviselők, magánemberek fogtak össze.

10 kg krumpli, három kg alma és két csomag száraztészta. Ezt tartalmazták azokat az ételcsomagok, amiket péntek délelőtt kaptak meg a Derkovits lakótelepen élő rászorulók, összesen 110-en.

Derkovits Szűrcsapó Adományosztás
Kovács Dávid

A Derkovits lakótelepi adományozásnak hosszú múltja van, de a tavalyi évig fenyőfát osztottak a rászorulóknak. Horváth Soma városi képviselő (baloldal), az akció egyik szervezője azt mondta, a lakossági visszajelzések és a tapasztalatok alapján kiderült, hogy a fenyőfa helyett inkább alapvető élelmiszerekre van szükség. Ezért döntöttek az idén az élelmiszercsomagok mellett.

Derkovits Szűrcsapó Adományosztás
Kovács Dávid

Az akció 300 ezer forintba került, képviselői felajánlásokból, a Derkovits Városrészért Egyesület támogatásából és magánszemélyek adományaiból jött össze a pénz.

Derkovits Szűrcsapó Adományosztás
Kovács Dávid

A csomagokat kifejezetten a Derkovits városrészen élő nélkülözők, nyugdíjasok, egyedülállók kapták. Évekkel ezelőtt a Pálos Károly Családsegítőtől kapták meg a rászorulók listáját, amit az elmúlt években folyamatosan frissítettek.

Derkovits Szűrcsapó Adományosztás
Kovács Dávid

Az ajándékcsomagokat Nemény András, a közgyűlés Éljen Szombathely-frakciójának vezetője, valamint Horváth Soma, László Győző és Kopcsándi József derkovitsi városi képviselők osztották ki.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra