730 millióval tartozik az államnak egy szombathelyi cég

Itt az adóhátralékosok feketelistája, három vasit találtunk. Százmilliókról van szó.

Legutóbb tavaly októberben közölte 6,5 milliárd forinttal tartozik a legeladósodottabb adózó 2015. October 29. 12:44 a 10 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozók listáját, és most itt a frissített lista, ami a 2016. június 30-i állapotot mutatja.

2,5 milliárd a csúcs

A legnagyobb változás azonnal szembetűnő, míg tavaly ősszel 6,5 milliárd volt a legnagyobb adósság, az idén ennek mintegy egyharmada, az adóhátralékkal és bírsággal együtt 2,5 milliárd a csúcs. Ezt egy miskolci cég, a ZÁDOR-FÉM Kft. hozta össze, a cég amúgy kényszertörlés alatt van.

Rajtuk kívül még egy cég, a kecskeméti Nyári Joker Kft. lépte át az egymilliárdos álomhatárt.

Viszont nem sokkal van lemaradva az élmezőnytől a szombathelyi Cononia Agra Kft. 287 milliós az adóhiányuk, és ehhez 443 millió forint jogkövetkezmény, vagyis bírság tartozik. A cég kényszertörlés alatt van, ősszel nem volt még rajta a listán.

108 millió egy magánszemélytől

Még két vasit találtunk viszont, ráadásul mindkettő magánszemélyként halmozta fel az adósságot. Az egyházashollósi Gáspár György 40 millióval tartozik a NAV-nak, és 68 milliós bírságot is állnia kell egyszer.

Az ostffyasszonyfai Ferenczi Barnabás Józsefnek 15 millió az adótartozása, ehhez 4,4 milliós bírság jön hozzá.

A 10 millió forint feletti adóhátralékosok listáján egyébként 222 cég, illetve magánszemély van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet