730 millióval tartozik az államnak egy szombathelyi cég

Itt az adóhátralékosok feketelistája, három vasit találtunk. Százmilliókról van szó.

Legutóbb tavaly októberben közölte 6,5 milliárd forinttal tartozik a legeladósodottabb adózó 2015. October 29. 12:44 a 10 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozók listáját, és most itt a frissített lista, ami a 2016. június 30-i állapotot mutatja.

2,5 milliárd a csúcs

A legnagyobb változás azonnal szembetűnő, míg tavaly ősszel 6,5 milliárd volt a legnagyobb adósság, az idén ennek mintegy egyharmada, az adóhátralékkal és bírsággal együtt 2,5 milliárd a csúcs. Ezt egy miskolci cég, a ZÁDOR-FÉM Kft. hozta össze, a cég amúgy kényszertörlés alatt van.

Rajtuk kívül még egy cég, a kecskeméti Nyári Joker Kft. lépte át az egymilliárdos álomhatárt.

Viszont nem sokkal van lemaradva az élmezőnytől a szombathelyi Cononia Agra Kft. 287 milliós az adóhiányuk, és ehhez 443 millió forint jogkövetkezmény, vagyis bírság tartozik. A cég kényszertörlés alatt van, ősszel nem volt még rajta a listán.

108 millió egy magánszemélytől

Még két vasit találtunk viszont, ráadásul mindkettő magánszemélyként halmozta fel az adósságot. Az egyházashollósi Gáspár György 40 millióval tartozik a NAV-nak, és 68 milliós bírságot is állnia kell egyszer.

Az ostffyasszonyfai Ferenczi Barnabás Józsefnek 15 millió az adótartozása, ehhez 4,4 milliós bírság jön hozzá.

A 10 millió forint feletti adóhátralékosok listáján egyébként 222 cég, illetve magánszemély van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet