Aggódik Szörényi Levente, nehogy valami elüsse Orbán Viktort

A beszélgetésben többször emlegette a nyugati "világbolsevizmust".

A világbolsevizmus ma nyugat felől fenyeget – véli Szörényi Levente zeneszerző, ezzel kapcsolatban a Mandinernek adott interjúban - amit a klubradio.hu szemlézett - arról is beszélt, hogy attól tart, nehogy történjen valami Orbán Viktorral.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Első kérdésben tisztázta a riporter, hogy még azelőtt beszélték meg az interjút a Mandineren, mielőtt Szörényi kilépett Novák Katalin tanácsadói testületéből. A zeneszerző elmondta: Nemrég szedte le a csoportképet a falról, ami tavaly májusban készült. "A mai napig büszke vagyok rá, hogy ott lehettem, nem tehetek róla, hogy sajnos okafogyottá vált."

A beszélgetésben többször emlegette a nyugati "világbolsevizmust". "Szomorúnak tartom, hogy a világbolsevizmushoz dörgölőző réteg nem vonja le a konzekvenciát: olyan országban él, amit nem tud kisajátítani, csak hatalmilag leuralni." Szerinte akinek ez nem tetszik, az azt teheti, amit "épp az ő miniszterelnökük javasolt: el lehet innen menni".

Az Európai Unióból való esetleges kilépésről a zeneszerző azt gondolja, "sok függ a júniusi választástól. Európának ideje lenne végre felébrednie". Ezzel kapcsolatban példaként a filmművészetet hozta fel, hiszen szerinte mindent leural a hollywoodi silányság, miközben ezekben a filmekben "az agresszivitásról, a háborúról, illetve a hagyományos emberi értékek felszámolásáról van szó".

Hozzáteszi: "Szerencsére ez nem annyira a mi problémánk, én inkább amiatt aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort. Még a lehetséges új amerikai elnök, Donald Trump szerint is kemény fickó, s ellenáll a befolyásolási kísérleteknek."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek