Ha fázol, vigyél kabátot! - Ruhafogas került a szombathelyi MMIK elé

Ha van megunt, kinőtt, de jó állapotú télikabátod, vidd el és segíthetsz azoknak, akiknek nincs meleg ruhájuk télre.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ is csatlakozott a körülbelül négy éve elindított, úgynevezett szabadfogas kezdeményezéshez. Az MMIK elé raktak ki egy ruhafogast, amire bárki felakaszthatja a már megunt, ám jó állapotú télikabátját, hogy ezzel segítsen azoknak, akinek nincsen meleg ruhájuk. A rászorulók ugyanis ingyen elvehetnek onnan egyet.

Agora MSH

A hideg évszak felén bár túl vagyunk, mégsem könnyebbülhetünk meg, bármikor zorddá válhat az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már a hétvégén sokfelé jócskán -10 fok alá süllyedhet a hőmérők higanyszála, így a szabad levegőn tartózkodáskor elengedhetetlen a réteges öltözet. Nem mindenki tudja azonban beszerezni a megfelelő télikabátot, ebben szeretne segíteni a nélkülözőknek az AGORA.

Agora MSH

Az MMIK épülete elé kihelyezett fogasra várják azon segíteni szándékozó emberek adományát, akik megunt vagy éppen kinőtt, de jó állapotú téli kabátjukat felajánlják a rászorulóknak, akik pedig elvehetnek onnan egy számukra megfelelőt. A ruhafogast az intézmény munkatársai már kihelyezték az épület elé, arra a nap bármely szakában fel lehet akasztani a kabátokat és bármikor el is lehet vinni, éjszaka is rendelkezésre áll. Az AGORA munkatársai azt is kérik, ha olyan embert látnak az utcán, akinek szüksége lenne meleg öltözetre hívják fel a figyelmét az MMIK előtti szabadfogas lehetőségre – írják a lapunkhoz is eljuttatott közleményükben.

Kutyabarátság

Ha már AGORA: az intézmény nemrég kiérdemelte a kutyabarát munkahely címet is. A turizmusban, vendéglátásban és a kulturális szférában működő kutyabarát szolgáltatók ugyanis a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is megmutatták kutyabarátságukat. A 2014-ben indult, az „Év kutyabarát helye” társadalmi kampány célja a hazai kutyabarát filozófia népszerűsítése, mely az utóbbi évek tapasztalatai alapján óriási érdeklődést váltott ki a kutyások körében.

Agora MSH

A kampányban 2020-ban is online felületen adhatták le szavazataikat a kutyabarátok. Munkahely kategóriában az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ érdemelte ki a közönségdíjat. Nemcsak az intézmény dolgozói, hanem a munkatársak házi kedvencei is győztesnek érezhetik magukat, hiszen még több minőségi időt tölthetnek együtt a gazdik és a kutyusok. Az elismerésről szóló oklevél a sportház aulájának falán kapott helyet, így az intézmény nyitását követően bárki meg is nézheti.

Agora MSH

Az AGORA munkatársai összesen 10 kutyát nevelnek: Picit, Yodát, Zsömit, Yvit, Bátort, Mufit, Diót, Pompit, Bepét és Petikét. A kutyusok alkalmanként elkísérik gazdáikat a munkahelyükre és mint mondják, láthatóan szívesen is töltik szabadidejüket az intézmény épületében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely