Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ajándékokat osztottak a sárvári rendőrök

Rendőri ellenőrzésbe futottunk Sárváron, a belváros felé tartva. A jármű rendszámának lekérdezése és az iratok ellenőrzése után a rendőrnő mosolyogva mondta, hogy ugyan biztos benne, hogy tisztában vagyunk vele a munkánk miatt, de elmondta, mi a megállítás oka.

Megállításos ellenőrzés Sárváron
TM/Nyugat.hu

Az téli átállással kapcsolatban hívják fel a közlekedők figyelmét arra, mennyire fontos az, hogy  a vezető lásson, de őt is lássák. Az ajándékba adott jégkaparó elindulás előtt segít abban, hogy a jármű vezetője letakarítsa a lefagyott szélvédőt és az oldalablakokat. (Az elmúlt napokban több olyan gépjárművet láttunk, amiből a harckocsikhoz hasonló kémlelőnyíláson nézett ki a sofőr, mert csak egy kis részt takarított le indulás előtt.)

Ennyi nem elég...Teljesen le kell takarítani a jeget a szélvédőről és az oldalablakokról
TM/Nyugat.hu

-Fontos, hogy a szélvédőt ne csak maga előtt takarítsa le, hanem teljes terjedelmében, hogy az út jobb oldalán közlekedő kerékpárosokat, vagy a járdáról lelépő gyalogosokat is időben észlelhesse – hangzott el az intelem egy terepjáró vezetőjének, aki helyeslően bólogatott.

Rendőri ellenőrzés Sárváron
TM/Nyugat.hu

Jólláthatósági mellényt autósok, kerékpárosok és gyalogosok is kaptak. A rendőrök felhívták az autóvezetők figyelmét is, hogy lakott területen kívül, rossz látási viszonyok között vegyék fel a mellényt a saját érdekükben.

Praktikus ajándék járt a téli átálláshoz adott tanácsok mellé sárváron
TM/Nyugat.hu

A gyalogosok és kerékpárosok jégkaparó helyett ledes, fényvisszaverő prizmával és csíptetővel ellátott villogót kaptak, amit ruhára rögzítve értékes másodpercekkel korábban észlelhet egy gépjármű vezetője.

Kerékpárosokat is megállítottak a rendőrök Sárváron
TM/Nyugat.hu
Tapasztalatok

A megállítás után úgy döntöttünk, hogy egy kicsit a helyszínen maradunk, hogy megnézzük, milyen a közlekedők reakciója az ilyen rendőrségi akciókra.

Az ellenőrzés során mindent rendben találtak, a sofőr ajándékkal távozhatott
TM/Nyugat.hu

Kezdjük a vicces részével. Biztosak vagyunk abban, hogy a közeli Kazinczy Ferenc utca forgalma a többszörösére nőtt azon sofőrök miatt, akik a rendőri jelenlétet látva inkább lekanyarodtak jobbra, csak nehogy megállítsák őket. Ez persze csak teória a részünkről, de jópár jelét láttuk annak, hogy hirtelen döntés volt a kanyarodás a sofőr részéről. (Gonosz ötlet a részünkről a következő ajándékozási akcióhoz, hogy miközben a Sársziget utcában jutalmazzák a járművezetőket, addig a Kazinczy utcában is állnának rendőrök, akik csak az iratokat és a járműveket ellenőrzik.)

Rendőri ellenőrzés Sárváron
TM/Nyugat.hu

A legtöbb autóvezető közömbösen fogadta a megállítást, előkeresték és átadták az irataikat, majd meghallgatták a rendőri tanácsokat. Amikor előkerült az ajándék, akkor a legtöbben már mosolyogtak.

Képen is meg tudjuk mutatni. A sofőr a megállítást követően…

A sofőr arca megállításkor
TM/Nyugat.hu

…és amikor kiderült, hogy minden rendben van és ajándékkal kedveskednek neki.

A sofőr arca, amikor megtudta, hogy minden rendben és ajándékot is kap
TM/Nyugat.hu

Vajda András a zeneiskolába tartott, amikor megállították. A közeli Ikervári utcából kanyarodott rá a Sársziget utcára.

-Nem izgultam, mert nem volt félnivalóm. Az Ikervári utcában STOP-tábla van, mindig megállok és körülnézek, így emiatt sem kellett izgulnom, hogy esetleg ez az oka a megállításomnak. Az út melletti rendőri jelenlétet és a közúti ellenőrzést kifejezetten hasznosnak tartom.  Mellényt és jégkaparót kaptam, ami meglepett. Mellény egy már van az autóban, de nem árt még egy, míg jégkaparót pont délután akartam vásárolni, mert reggel már lefagyott a szélvédő. Hasznos ajándék!

Vajda András aznap tervezte, hogy vásárol jégkaparót, de kapott egyet ajándékba a rendőröktől
TM/Nyugat.hu

A kerékpárosok között akadt, akinek nem volt minden rendben a biciklijével, mert hiányzott róla valamilyen eszköz. A rendőrök megígértették a biciklissel, hogy a lehető legrövidebb időn belül pótolja a hiányt, majd átadták az ajándékokat. A kerékpáros elkerekedett szemén lehetett látni, hogy nehezen hiszi, hogy nem csekket kap, majd széles mosollyal távozott.

A legtöbb megállított kerékpárral azonban minden rendben volt. Egy hölgy azonnal nyitotta a táskáját, hogy megmutassa, van mellénye és első lámpája is, csak azt ilyenkor leveszi, mert már előfordult, hogy ellopták a bicikliről.

A kerékpárosok jólláthatósági mellényt és fényvisszaverős villogót kapta a sárvári Városi Balesetmegelőzési Bizottság ajándékaké
TM/Nyugat.hu

Hozzátette: nem azért veszi fel a mellényt munkába menet, mert kötelező, hanem mert szeretne épségben hazaérni a családjához.

Az asszony hajnalban indul dolgozni, minden szükséges eszköze megvan ahhoz, hogy biztonságban haza is érjen
TM/Nyugat.hu

Leginkább a gyalogosok lepődtek meg azon, hogy közlekedési rendőrök állították meg őket sétájuk közben.

-Örülök az ajándéknak és én is fontosnak tartom, hogy időben észrevegyenek bennünket a járművezetők. Biztosan fogom használni a sötétben a villogót és a mellényt is. Sajnos egy tragikus esemény is alátámasztja ezt. A közelmúltban egy távoli rokonomat halálra gázolták az Ikervári utcában  - mondta  Varga Renáta.

Varga Renáta gyalogosként is fontosnak tartja, hogy időben észrevegyék a járművezetők
TM/Nyugat.hu

A rendőri ellenőrzés közben nem láttunk kézben tartott telefont az elhaladó járművek vezetőinél.

-Nekem van jégkaparóm, de elfogadtam, mert a lányom viszont tegnap kérdezte, nincs-e elfekvőben nálam egy, mert elkavarta valahová a sajátját. Így most pont jókor jött. A rendőröktől meg azok tartanak, akiknek van félnivalójuk, mert szétesik alattuk az autó, vagy nincs jogsi. Ők meg csak parázzanak, bár jobb lenne, ha inkább letennék az autót, amíg nem felelnek meg az előírásoknak – fejtette ki a véleményét Németh Tamás.

Rendőri ellenőrzés Sárváron
TM/Nyugat.hu

-Én 2015-ben kaptam utoljára csekket a rendőrségtől, gyorshajtásért. 82-vel mértek be, lakott területen. Fájt a büntetés, de szó nélkül befizettem, mert én voltam marha. Nem szült a feleségem, csak siettem, mert késésben voltam. Azóta sokkal jobban odafigyelek és nem a rendőrökre haragudtam a csekk miatt.

Rendőri ellenőrzés Sárváron
TM/Nyugat.hu

A Sárváron átadott ajándékokat a Városi Balesetmegelőzési Bizottság logója díszíti és ezek valóban hasznos eszközök, de csak akkor, ha nem a fiók mélyén porosodnak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló