Akár egy szavazaton is múlhat Netanjahu visszatérése

November elsején parlamenti választásokat tartanak Izraelben, szoros eredmény várható.

Nagyon szoros, körülbelül 50-50 százalékos eredményre számíthat a jobb- és a baloldal. Akár egy-két szavazat is befolyásolhatja majd a győzelmet - mondta Ofir Haivry, a jeruzsálemi Herzl Intézet tudományos ügyekért felelős alelnöke a Magyar Nemzetnek.

Benjamin Netanjahu
Forrás: Izraelinfo

Szerinte egy központi kérdés van, hogy Netanjahu jó vagy rossz. Hozzátette, vannak olyan baloldaliak, akik kedvelik Netanjahut, ezért a jobboldali Likudra szavaznak. De akadnak olyan jobboldaliak is, akik szerint Netanjahu túl sokáig volt hatalmon, és inkább átszavaznak a baloldalra.

Közvélemény-kutatások szerint Netanjahu jobboldali koalíciójának minimális előnye van, 61 mandátumot szerezhet a 120 fős Knesszetben. De több olyan felmérés is született, amely 60-60 arányban jósolja az eredményt a jobboldali koalíció és a centrista Yair Lapid vezette koalíció között. Egyébként ez lesz négy éven belül az ötödik parlamenti választás az országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek