Podcast: Aki végigfotózta a rendszerváltást a nyugati határszélen

Aki végigfotózta - rendszerváltás a nyugati határszélen (5.)

/

letöltés 0.00MB
Gombás Endre vezetőből lett lázadó. Végigfotózta a rendszerváltás éveit, szobrot tüntetett el, majd profi politikusnak állt. Rendszerváltás a nyugati határszélen sorozatunk a negyedik részéhez érkezett.

Gombás Endrével Roznár Gyöngyi, a Nyugat főszerkesztője beszélgetett. Szóba került:

 • A Bizományi Áruházak (BÁV) igazgatójaként miből lehetett érezni, hogy valaminek változnia kell?
 • Milyen az, amikor az emberért még 1989-ben is eljön egy „fekete autó”?
 • Hogyan is történt, amikor Szombathely értelmiségi elitje bekötözte Lenin hatalmas szombathelyi szobrát – amit aztán Gombás Endre részletesen le is fotózott. Ráadásul ez volt első ilyen megmozdulás Magyarországon.
 • Hogyan zajlott az az ominózus Omega-Pokolgép koncert 1986-ban Szombathelyen, amikor Kóbort majdnem fejen találták egy nagy pohárral? Miközben a rendőrség szorgalmasan ütötte a fiatalokat.
 • A Lenin szobor elszállítása a szombathelyi Március 15 térről 1989-ben
  Gombás Endre
  Kóbor János elött elrepül egy pohár egyszombathelyi koncerten, 1986-ban
  Gombás Endre
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast