Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akiknek a legjobban kellene, azok nem érik el az ingyenes internetet

A kormány ingyenes internettel támogatja a digitális oktatásban résztvevő diákokat és pedagógusokat. A leszakadó falvakban sok helyen azonban nincs vezetékes internet, mobilnetről pedig szó sincs.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körülbelül egy héttel ezelőtt Orbán Viktor bejelentette, hogy a távoktatás miatt ingyenes internettel támogatják a tanulókat és a pedagógusokat, de ez a támogatás épp a leginkább rászorulókat nem éri el - írja a Telex .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A rendelkezés szerint azok vehetik igénybe a kedvezményt, akiknek helyhez kötött (vezetékes) internet-hozzáférésük van. Az ingyen net 30 napig, decemberben igényelhető, csak egy helyen lehet igénybe venni (lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely); középiskolások, szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és a szakmai oktatásban résztvevő diákok, illetve az online tanító pedagógusok vehetik igénybe már meglévő vagy új előfizetés esetén, de mindenképp szolgáltatót kell hozzá keresni.

Ahogy a Telex írja, ezzel az a probléma, hogy a leginkább rászorulók maradnak ki, mert a leszakadó falvakban a legtöbb esetben nincs kiépítve a vezetékes internet, így még azok sem érhetik el a kedvezményt, akiknek legalább  mobilinternet-előfizetésük van.

Kiemelik azt is, hogy problémát jelent: az általános iskolásokra nem vonatkozik a kedvezmény, pedig azokon a helyeken, ahol a járvány miatt időszakos bezárást, vagy egy-egy osztály ideiglenes távoktatásra állását kell elrendelni, szintén szükség lenne az internetelérés támogatására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés