Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Akiknek a legjobban kellene, azok nem érik el az ingyenes internetet

A kormány ingyenes internettel támogatja a digitális oktatásban résztvevő diákokat és pedagógusokat. A leszakadó falvakban sok helyen azonban nincs vezetékes internet, mobilnetről pedig szó sincs.

Körülbelül egy héttel ezelőtt Orbán Viktor bejelentette, hogy a távoktatás miatt ingyenes internettel támogatják a tanulókat és a pedagógusokat, de ez a támogatás épp a leginkább rászorulókat nem éri el - írja a Telex .

A rendelkezés szerint azok vehetik igénybe a kedvezményt, akiknek helyhez kötött (vezetékes) internet-hozzáférésük van. Az ingyen net 30 napig, decemberben igényelhető, csak egy helyen lehet igénybe venni (lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely); középiskolások, szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és a szakmai oktatásban résztvevő diákok, illetve az online tanító pedagógusok vehetik igénybe már meglévő vagy új előfizetés esetén, de mindenképp szolgáltatót kell hozzá keresni.

Ahogy a Telex írja, ezzel az a probléma, hogy a leginkább rászorulók maradnak ki, mert a leszakadó falvakban a legtöbb esetben nincs kiépítve a vezetékes internet, így még azok sem érhetik el a kedvezményt, akiknek legalább  mobilinternet-előfizetésük van.

Kiemelik azt is, hogy problémát jelent: az általános iskolásokra nem vonatkozik a kedvezmény, pedig azokon a helyeken, ahol a járvány miatt időszakos bezárást, vagy egy-egy osztály ideiglenes távoktatásra állását kell elrendelni, szintén szükség lenne az internetelérés támogatására.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra