Akkora a hiány tanárból, hogy kis túlzással már a kukában is turkálnak utánuk

A közeledő tanévkezdés miatt már nem csak a közszféra állásportálján, a közösségi médiában is próbálnak tanárt találni az intézmények, kollégát a pedagógusok.

„Nálunk sincs kolbászból a kerítés, de van támogató környezet. ” Ilyen és ehhez hasonló szövegekkel keresnek tanárokat a Facebookon iskolák és tanárok. Egyre kétségbeesettebben már nem csak a hivatalos állásportálon hirdetnek állásokat, akkora a tanárhiány.

Közben a Diákok a tanárokért csoport közölte, támogatják a tanárokat, ha sztrájkolnak a tanév elején. Tüntetést is szerveznek szeptember másodikára. A Belügyminisztérium a tüntetésre nem reagált, de azt írták, folytatják a tárgyalásokat a pedagógus szakszervezetekkel és az Európai Bizottsággal is – számolt be róla az RTL Híradó.

A pedagógus szakszervezetek arra figyelmeztettek, hogy ha a kormány nem tesz azonnali béremelési ajánlatot, akkor sztrájkba kezdenek. Ezt támogatná a Diákok a Tanárokért diákszervezet, akik márciusban is utcára vonultak, hogy kifejezzék a szolidaritásukat. Most szeptember 2-ára is szimpátiatüntetést szerveznek Budapestre.

A csatorna kereste a Belügyminisztériumot, a tüntetés hírére nem reagáltak, de azt írták, a szakszervezeti egyeztetések akárcsak az Európai Bizottsággal megkezdett tárgyalások, tovább folytatódnak. A cél, hogy az uniós költségvetési ciklus, azaz 2027 végére a pedagógusbérek a diplomás átlagbér 80 százalékára emelkedjenek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet