Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aláírást hamisított, hogy elkezdődhessen egy építkezés Kőszegen

Nem is vett részt az épület tervezésében, de a neve ott virított.

A Szombathelyi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint 2020 októberében egy Kőszegen helyi területi védelem alatt álló területre tervezett épület építési engedélyezési eljárásában olyan tervezői nyilatkozatot és aláírólapot nyújtott be a Vas Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályára, melyeken a felelős tervező aláírását meghamisította.

Az okiratokon felelős tervezőként szereplő építész ráadásul még csak nem is vett részt az épület tervezésében. A vádlott pedig az építésügyi hatósági eljárásban annak igazolására, hogy a szükséges feltételek fennállnak, hamisított okiratokat használt fel.

A Vas Megyei Főügyészség közleménye szerint a Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra