Albániában vett újabb bankot az OTP

A bankcsoport jelenleg 11 országban van jelen.

Lezárult a tranzakció, az OTP Bank megvásárolta az Alpha Bank Albániát, így az OTP Albánia egyik legnagyobb piaci szereplője lett - közölte az OTP cégcsoportja.

A két albán leánybank – az OTP Bank Albánia és az Alpha Bank Albánia – most induló integrációja a tervek szerint 2023-ig tart. Így az OTP Csoport piaci részesedése Albániában mérlegfőösszegben várhatóan eléri a 11%-ot, az ügyfélhitel-állomány pedig másfélszeresére nő. Ez utóbbi alapján a bankcsoport albániai operációja 16,3 százalékos részesedéssel a harmadik legnagyobb helyi piaci szereplővé válhat.

A közlemény szerint a bankcsoport jelenleg 11 országban nyújt pénzügyi szolgáltatásokat közel 16 millió ügyfélnek, több mint 1400 fiókból álló hálózattal rendelkezik, és több mint 37 500 alkalmazottat foglalkoztat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek