Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rendőrautó törte össze a Renault-t Szombathelyen, és emberölés a hetediken

Két esetnél is szembesültünk azzal, hogy az olvasó által jelzett események köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Rövid időn belül két esetnél is szembesültünk azzal, hogy az olvasó által jó szándékkal jelzett események szinte köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Ezt viszont kihasználtuk arra, hogy megtudjuk, hogyan keletkezett az álhír.

"Megöltek valakit a Szent Márton utcában, a piac melletti tízemeletesben. Tiszta fehér védőruhába beöltözött rendőrök vannak a lépcsőházban" - jelezte egy asszony csütörtökön.

Ajtónyitás a Szent Márton utcában
TM/Nyugat.hu
A helyszínen aztán kiderült, hogy szerencsére szó sincs emberölésről, annak ellenére, hogy rendőrautó, mentő és tűzoltóautó állt a ház mellett.
Ajtónyitás a Szent Márton utcában
TM/Nyugat.hu
A valóságban ajtónyitáshoz kérték a tűzoltók segítségét, mivel felmerült, hogy a lakásban valaki bajban van és nem tudja kinyitni az ajtót. A tűzoltók az ajtónyitást rendőri jelenlét mellett teszik meg. A lakásban élve megtalálták a beteg házigazdát, akivel kapcsolatban felmerült, hogy koronavírussal fertőzött, emiatt a mentők és a tűzoltók is fehér védőfelszerelésben végezték a munkájukat.
Ajtónyitás a Szent Márton utcában
TM/Nyugat.hu
A mentők a beteget kórházba szállították. Mi viszont kíváncsiak voltunk arra, honnan jött az, hogy emberölés történt a lépcsőházban, ezért megkerestük azt az asszonyt, akitől ezt az információt kaptuk. -Ég az arcom, hogy ilyen butaságot mondtam. Amikor odaértem a házhoz láttam a kék villogós járműveket és izgultam, hogy vajon nem történt-e nagy baj. A lépcsőházban találkoztam egy ott lakó férfival, aki éppen a lépcsőn szaladt le. Kérdeztem tőle, hogy mi történt, mire annyit mondott, hogy "megöltek valakit a hetediken, X néni" és szaladt tovább. Ő ezt viccnek szánta, hogy rémisztgessen, de én akkor ezt teljesen elhittem és meg sem fordult a fejemben, hogy valaki ilyennel viccelődik. Azt gondolom, hogy a halállal nem szabadna tréfálni! - mondta az asszony, akinek ezúton is köszönjük a jelzést, illetve azt, hogy válaszolt a megkeresésünkre. Rendőrautó tört össze egy Renault-t? Véletlen egybeesés, hogy egy nappal később a fentebb említett ház mellett futottunk bele egy újabb valótlannak bizonyuló híresztelésbe.
Ráfutásos baleset a Hunyadi úton
TM/Nyugat.hu
"Szirénázó rendőrautó hajtott bele egy Renaultba a Hunyadi út és a Szent Márton utca kereszteződésében. A Renault a terelőszigetre csapódott" - kaptuk a jelzést olvasónktól, aki  nem sokkal korábban elhajtott a helyszín mellett.
Ráfutásos baleset a Hunyadi úton
TM/Nyugat.hu

Az hamar kiderült, hogy a látszat csalt. A törött hátuljú Renault valóban ott volt a terelőszigeten, mögötte pedig rendőrautó "villogott", de az a jármű, amit a baleset okozójának gondolt a szemtanú valójában a baleseti helyszínelő volt.

Ráfutásos baleset a Hunyadi úton
TM/Nyugat.hu
A valós okozó egy teherjármű volt, ami előtt a jelzőlámpa sárga jelzése miatt fékezett a személyautó. A konténerszállító belehajtott a Renaultba, amit a burkolati jelzéstől a járdaszigetig lökött.
Ráfutásos baleset a Hunyadi úton
TM/Nyugat.hu
A helyszínre elsőként a készenléti rendőrség érkezett, az ő járművük állt meg a teherautó mögött, jelezve a többi közlekedőnek, hogy a sávot lezárták. A baleseti helyszínelő pedig a teherautó és a Renault közötti nagy helyre állt be, a helyszín mellett elhajtó autós ezt a szituációt értette félre. Fontos kiemelni, hogy nem szándékos félrevezetésről van szó, hanem rosszul értelmezett szituációkról, vagy félreértett poénról. Azonban ez a két eset is rávilágít arra, hogyan keletkezhet egy-egy álhír, aminek a forrása ráadásul "ott volt a helyszínen", tehát hitelesnek tekintik. Álló autóba kanyarodott Levezetésként megemlítünk még egy jelentéktelen koccanást, aminél az eset körülménye érdekes.
Álló Suzukiban kanyarodott Hyundai
TM/Nyugat.hu

A Vörösmarty Mihály utcába kanyarodott balra a benzinkúttól egy cseh rendszámú Hyundai. A jármű érintőlegesen ütközött a külső sávban, kocsisor végén  álló Suzukival.  Az okozó nem vette észre a piros autót...

Álló Suzukiban kanyarodott Hyundai
TM/Nyugat.hu

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló