Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Álhír a zanati szatír-támadás, amit a Facebookon terjesztettek

Részegen rúgott be egy pinceablakot egy erős férfi a szombathelyi Fő téren.

Több rendőrautó érkezett szirénázva az egyik zanati családi házhoz pénteken délután. Valószínűleg innen indulhatott az álhír a Facebookon, aminek volt valamennyi valóságalapja, de semmi olyan, ami bűncselekményre utalna.

Az időközben eltávolított bejegyzés arról szólt, hogy egy alulöltözött férfi támadt rá egy fiatal lányra. A rendőrök elkapták a férfit, a lány pedig sokkot kapott az úgynevezett „szatír-támadástól”.

Ezzel szemben kérdéseinkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi választ küldte:

„A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai egy, a 112-es segélyhívószámra érkezett bejelentés alapján jelentek meg a megkeresésben szereplő helyszínen. A kiérkező járőrök megállapították, hogy jogsértés nem történt, ezért további rendőri intézkedés nem vált szükségessé” – közölte Seffer Lilla, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

Egy családi háznál kopogtatott az ajtón és az ablakon egy férfi, miközben a házban egy fiatal lány volt otthon, egyedül. Az illető megijedhetett, hogy a férfi be akar hatolni a házba, ezután hívta a rendőrséget a lány.

A rendőrök megtalálták a férfit, aki a szomszéd volt és a háziakat kereste, valamilyen megválaszolandó kérdés miatt. A férfi csak annyira volt alulöltözött, amennyire egy családi ház kertjében kertészkedéshez nekivetkőzik valaki. Úgy tudjuk, hogy póló és fürdőnadrág volt rajta és semmilyen hátsó szándéka nem volt.

Berúgta az ablakot, hátha ott az ismerőse

A szombathelyi Fő térre szombaton késő este érkezett több rendőrautó és mentő.

A Fő térre több rendőrautó és mentő is érkezett
TM/Nyugat.hu

Mint kiderült egy ittas férfi az ismerőse keresése közben berúgott egy pinceablakot az egyik utazási irodánál.

A korábban feltehetőleg légópinceként funkcionáló helyiség ablaka azonban kifogott a garázdán, aki megsérült a barát-keresés közben.

A férfi a barátját kereste, ezért berúgta az ablakot
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra