Alig egy hónap és kezdődik a párizsi olimpia, de rengeteg a szennyvíz a Szajnában

Bizonyos versenyszámokat a folyóban rendeznének.

Az elmúlt hetek időjárása miatt a hatóságok erőfeszítéseinek ellenére nem felel meg a követelményeknek a Szajna vízminősége Párizsban - írta a Telex. A francia fővárost átszelő folyó vízminősége azért foglalkoztat mindenkit, mert Párizsban 33 nap múlva olimpiát rendeznek, és az eredeti tervek szerint bizonyos versenyszámokat a Szajnában rendeznek.

Az első alkalom, hogy sportolóknak meg kell mártózniuk a folyóban, 39 nap múlva, július 30-án lesz, amikor a triatlonverseny kezdődik.

A szervezők állították, képesek lesznek az olimpiáig fürödhető állapotba hozni a Szajnát, de nem egyszerű ez egy olyan folyónál, ami egy annyira régi és annyira népes várost szel keresztül, mint amilyen Párizs, továbbra is ömlik a szennyvíz a folyóba.

A Szajna megtisztítására 2016 óta 1,4 milliárd eurót, azaz mai árfolyamon több mint 554 milliárd forintot költött a francia állam. A hatóságok szerint még mindig nem lehetetlen a siker, ha az időjárás kedvezőre fordul, azaz huzamosabb időre eláll az eső, még határértékek alá vihetik a Szajna vizében lévő szennyezőanyagok arányát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek