Alig lehetett mozdulni, annyian voltak kíváncsiak Márki-Zay Péterre Szombathelyen

A lakossági fórumon Czeglédy Csaba bejelentette, megválasztása esetén nem élne mentelmi jogával.

Szombaton reggel fél nyolckor a szombathelyi piacon tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az összellenzék miniszeterelnök-jelöltje és Czeglédy Csaba az összefogás képviselőjelöltje.

Tíz perccel a jelöltek érkezése előtt már alig lehetett mozdulni a helyszínen, a különböző ellenzéki pártok molinókkal és pultokkal sorakoztak fel a piac bejáratában lévő előtérben, amelyet a lakossági fórumra érkező civilek sokasága töltött meg.

Alig lehetett megmozdulni a piac bejáratánál lévő előtérben.
Horváth Zsolt

Pár perccel fél nyolc után megérkezett Márki-Zay Péter, és megkezdődött az esemény. A politikus ma reggeli fórumának témája a korrupció elleni harc és a lopás megállítása volt. Márki-Zay Péter szerint amikor a Fidesz stadiont épít Eszéken, akkor nem a határon túli magyaroknak építi, hanem a határon inneni Mészáros Lőrincnek.

Emellett beszélt a kormány kétes vakcinapolitikájáról, a politikus szerint a Fidesznek akkor sem számított az emberi élet, amikor teljesen nyilvánvaló volt, hogy hatástalan a kínai vakcina, mégis egymillió embernek adták be, s emiatt sokan meghaltak.

Márki-Zay szomorúnak tartja, hogy az utcákon lévő kormányplakátokon egy olyan színész testére retusálták rá a fejét, aki a saját fogyatékossága miatt ért megkülönböztetések okán lett öngyilkos. A politikus szerint visszataszító, hogy a Fidesz kifigurázza a fogyatékosságban szenvedőket ahelyett, hogy segítené őket.

Márki-Zay Péter szerint az ország legnagyobb problémája a mérhetetlen lopás.
Horváth Zsolt

Határozottan kijelentette: nem fognak kórházakat bezárni, és nem szeretnének migránsokat betelepíteni az országba, ellentétben a Fidesszel.

Márki-Zay Péter ezután átadta a szót az előválasztás győztesének, Czeglédy Csabának, aki röviden fogalmazott mondván: „tudjátok, hogy nem vagyok a szavak embere”

Czeglédy bejelenti, hogy nem fog élni a mentelmi jogával, mert nem ezért, hanem az emberek szolgálata miatt szeretne országgyűlési képviselő lenni.
Horváth Zsolt

Czeglédy reagált azokra a vádakra, amelyek szerint ő csak azért akar országgyűlési képviselő lenni, hogy mentelmi jogot kapjon:

Amennyiben országgyűlési képviselő leszek, nem fogok a mentelmi jogra igényt tartani, hiszen nem a mentelmi jog miatt, hanem az Önök szolgálata miatt szeretnék képviselő lenni.

Czeglédy hozzátette, szerinte a mentelmi jog teljesen felesleges, és javasolni fogja, a leendő miniszterelnöknek, hogy töröljék el, így senki nem bújhatna emögé.

Márki-Zay Péter aláírja az Éljen Szombathely aláíráskezdeményezését.
Horváth Zsolt

Ezt követően tapsvihar tört ki a teremben. Több városvezető mellett kis késéssel megjelent Nemény András, Szombathely polgármestere is, aki mellett Márki-Zay Péter aláírta az Éljen Szombathely kezdeményezését, miszerint Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a környező megyeszékhelyekhez hasonlóan, kapja meg Magyarország Kormányától az általa elvont forrásokat.

Az esemény végén a civilek megrohamozták az összefogás miniszterelnök-jelöltjét.
Horváth Zsolt

Az esemény végén a jelenlévők számára lehetőség volt szót váltani az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, aki szombat reggel tíz órakor Körmenden folytatja lakossági fórumát, Bana Tibor Vas megye hármas választókerülete ellenzéki képviselőjelöltjével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet