Állatvédők mentették meg a horrorkaravánt húzó kutyákat - most ezek a kutyák menthetnek életeket

A Meggyeserdei Menedék Alapítvány által megmentett egyik kutya már a Grazi Kutató és Mentőcsapat keresőkutyájaként dolgozhat.

„Gratulálunk! A Meggyeserdei „kamionos lány” sikeresen teljesítette a szigorú követelményeket, és immár a Grazi Kutató és Mentőcsapat teljes értékű tagja”- írta néhány nappal ezelőtt a Meggyeserdei Menedék Alapítvány Facebook-oldala.

Megmentették az életét, cserébe most ő ment életeket
Facebook/Meggyeserdei Menedék Alapítvány

Még 2021 szeptemberében számolt be róla a veol.hu, hogy Minárcsik Sándor, az alapítvány vezetője lányával szúrt ki egy horrorkaravánt. Legkevesebb 140 kilót húzott két kutya a 8-as számú főúton Tüskevár után, egy rokkantkocsit és egy kétkerekű kézikocsit, rajtuk két bódult emberrel és rengeteg lommal. Azonnal megállították a horrorkaravánt és a rendőrség segítségét kérték. A kutyákról, akik teljesen kiszáradtak, az állatvédők gondoskodtak.

A somlóvásárhelyi férfitől már korábban is vettek el kutyákat. A horrorkaravános eset után a polgármester megígérte, hogy tesznek azért, hogy többé ne tarthasson kutyákat. A holland juhászkutyákra hasonlító páros a menhelyen a Melissa és Violet nevet kapta - nem véletlenül - a Convoy című film két kamionos hölgyéről.

Az alapítvány rendszeresen beszámol az örökbe adott védencei sorsáról, így volt ez Melissa és Violet esetében is. Az ebek pont egy évvel ezelőtt, 2023 áprilisában kerültek az osztrák keresőkutyás férfihoz, aki saját kutyája mellé választotta a mentett állatokat. Az összeszokás, a tanítás pedig nagyon jól sikerült.

Az állatok sorsa tehát jóra fordult, a grazi kutató és mentőcsapat tagjához kerültek. Az egyikük már levizsgázott, hamarosan anyja következik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet