Ezeken a területeken elvégezheti helyetted a munkát a hangfelismerő mesterséges intelligencia

5x gyorsabb, mint a gépelés. Ezzel az egyszerűen használható megoldással pillanatok alatt szöveggé alakíthatod a megbeszéléseket, előadásokat és feliratozhatod a videóidat. Próbáld ki ezt a hangfelismerő alkalmazást hanganyagon és videón is!

Te is gondoltál már arra, hogy milyen egyszerű lenne, ha megspórolhatnád a gépeléssel töltött hosszú órákat? Milyen hasznos lenne, ha a megbeszélésekről pillanatok alatt jegyzőkönyvet, az online előadásokról készült felvételekből visszakereshető e-jegyzetet készíthetnénk!

A mesterséges intelligencia alapú hangfelismerők korában ez már nem csak álom.

A hangfelvételeket és videókat egy ilyen megoldással percek alatt lehet szöveggé alakítani .

Egyes alkalmazások ennél is többre képesek: legyen szó interjúról, e-learning- vagy marketingvideóról, a szoftverek tökéletesen időzített feliratot is készítenek hozzájuk.

Milyen területeken nélkülözhetetlen egy hangfelismerő alkalmazás?

A mesterséges intelligencián alapuló hangfelismerő alkalmazások számos területen nyújthatnak új alternatívákat. Sőt mi több, olyan mértékben növelhetik hatékonyságunkat, amit eddig elképzelhetetlennek tarthattunk.

Területek, melyeken kiváló társként szolgálnak minket a hangfelismerő programok:

 • Média
 • Oktatás
 • Meetingek, hivatali események, közgyűlések
 • Archívumok
 • Alrite

  Média

  A hangfelismerő, avagy az ún. speech-to-text technológia bevezetése lehetővé teszi a médiacégek számára, hogy kiváltva a manuális leiratozást, minden eddiginél gyorsabban dolgozzanak fel nagy mennyiségű médiatartalmat.

  Használatával a terepen készített interjúról az eddigi időráfordítás töredéke alatt készülhet el egy cikk vagy blogbejegyzés. A videós tartalmakhoz pedig eredeti nyelvű, akadálymentesítést támogató videófelirat vagy automatikusan idegen nyelvre fordított felirat hozható létre a nemzetközi eléréshez.

  A technológia – élén a hangfelismerő szoftverekkel – már elképesztő hatékonysággal képes az élő televíziós műsorok és streaming közvetítések valós idejű feliratozására is.

  Oktatás

  Manapság a hangfelismerő alkalmazások több feladatot is képesek ellátni. A beszédfelismerők nemcsak leiratozásra képesek, ennél is több rejlik a mesterséges intelligencián alapuló speech-to-text appokban!

  Egyszerű fájlfeltöltéssel és minimális utómunkával készíthetők e-jegyzetek az egyetemi előadások felvételeiből, oktatóanyagokból, ezzel jelentősen megkönnyítve a tananyagok feldolgozását.

  Ráadásul – mint ahogy tapasztaltuk már – sokkal jobban rögzülnek azok az ismeretek, amit nem csak hallunk, de látunk is. Ezért egyszerre olvasni és visszahallgatni a felvételeket nagyban növelheti a felkészülés hatékonyságát.

  A szerkeszthető-letölthető szövegek mellett automatikus feliratokkal is elláthatók az oktatóvideók, így az online előadások mindenki számára hozzáférhetővé tehetők, függetlenül a hallgatók tanulási szokásaitól.

  Meetingek, hivatali események, közgyűlések

  A vállalati, állami és a helyi önkormányzati szektorban egyaránt nap mint nap tartanak személyes és virtuális megbeszéléseket.

  A hivatalos meetingekről, például bizottsági ülésekről jegyzőkönyv is készül, a folyamatos – sokszor szó szerinti egyezést megkövetelő – jegyzetelés azonban hosszadalmas és nehézkes, mindig kell olyan résztvevő, aki leírja az elhangzott információkat, vezeti a megbeszélés jegyzőkönyvét.

  A feladat legegyszerűbben és legproduktívabban egy hangfelismerésen alapuló leiratozó megoldással váltható ki, amivel a megbeszélést közvetlenül rögzíthetjük, a gyors és automatikus feldolgozást követően pedig a szöveget digitális jegyzőkönyvként is használhatjuk.

  Az online megbeszélésekről, prezentációkról is hasznos felvételt készíteni, így a tartalmat utólag felvételként és szövegként is megoszthatjuk a hallgatósággal egy speech-to-text alkalmazás segítségével.

  Archívumok

  A különböző eszközeinken és a felhőben tárolt médiaanyagok egyre csak gyarapodnak. Igen nehéz ezeket a fájlokat rendszerezni, sokszor azt sem tudjuk, hogy hol találjuk őket, és hogy mi szerepel a felvételeken.

  Egy hangfelismerő applikációba elegendő feltölteni a fájlt, és perceken belül már olvashatjuk is az elkészült szöveget.

  Az ilyen alkalmazásokban kereshetünk az adott fájl leiratában/feliratában és az összes fájlban egyszerre, hogy megtaláljuk pontosan hol hangzott el egy adott kifejezés. Óriási, hogy nem kell egyesével végighallgatni a felvételeket!

  A kereséssel kilistázott találatokban elegendő rákattintani a keresett szóra, és a lejátszó pontosan oda ugrik, ahol az elhangzik a felvételen.

  Tedd próbára ingyenesen!

  Erre a célra magyar nyelven az egyik legpontosabb a hazai fejlesztésű Alrite© hangfelismerő alkalmazás .

  Alrite

  A webes és mobilalkalmazásként is elérhető Alrite képes a magyar, angol, német, spanyol és francia nyelvű beszédet kiváló minőséggel leírni szerkeszthető szövegként és időzített videófelirat formájában.

  Az Alrite nem egy egyszerű speech-to-text megoldás! A diktálás mellett feltölthetünk hang- és videó fájlokat, de a felületen akár valamilyen social media videó linkjét (YouTube, Facebook Watch, TikTok) is megadhatjuk.

  Izgalmas funkciója az Alrite hangfelismerő alkalmazásnak az automatikus fordítás, aminek segítségével egy kattintással fordíthatunk más nyelvre, például a magyar nyelvű videónkat elláthatjuk angol, német és spanyol nyelvű felirattal is.

  A közösségi médiában jártasak tudják, hogy az ismertebb oldalak videói szinte kivétel nélkül feliratosak.

  A videófelirattal nem csak hozzáférhetővé tehetők a tartalmak a siket és nagyothalló nézők számára, de a videók nézettsége is növelhető.

  Regisztrálj és próbáld ki az Alrite többnyelvű hangfelismerő alkalmazást ingyenesen !

  A megoldás a webes felület mellett használható mobilalkalmazásként is. Töltsd le az Alrite alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play alkalmazás áruházból!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  (X)