Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerika: egy lépés a barbárság felé

Egy új törvénymódosítás lehetővé teheti, hogy kivégzőosztaggal hajtsanak végre halálbüntetést az USA-ban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az amerikai igazságügyi minisztérium csendben elfogadott egy jogszabály-módosítást, amely már nem írja elő szövetségi szinten, hogy halálos injekcióval végezzék el a halálbüntetést, így lehetőség nyílhat akár kivégzőosztagos vagy gázkamrás kivégzésre. - Fedezte fel az AP hírügynökség.

A szövetségi jogszabálytárnak tekinthető FR-ben pénteken közzétett módosítás szerint a halálbüntetés végrehajtásának a módját most már nem limitálja kizárólag a halálos injekcióra, hanem kiegészítette azzal, hogy mostantól azokat a metódusokat is lehet alkalmazni, amit az adott állam törvényei engedélyeznek.

A hírügynökség kihangsúlyozta, hogy ezzel lényegében lehetőséget teremtenek a kivégzések végrehajtásának egészen barbári módjaira is, mint a nitrogéngázzal való gázkamrás kivégzés, vagy a kivégzőosztag által elvégzett halálbüntetés, minden azon múlik, hogy az adott állam engedélyezi-e a szóban forgó módszereket.

A december 24-én hatályba lépő jogszabályt pedig éppen akkor fogadták el, amikor december és január hónapra legalább öt kivégzés elvégzése van kiírva. A decemberi kivégzéseket ugyan még injekció által fogják elvégezni, a januáriakról azonban még nincs hír, és mindössze néhány nappal azelőtt fogják végrehajtani őket, hogy Joe Biden hivatalba lépne. - írja a liner.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra