Ámokfutót keres a Nyugat.hu - gazdája mellett ütötte el a kutyát

Nagy sebességgel vette be a kanyart, felhajtott a járdára és elütötte a zebránál várakozó 16 éves lány kutyáját egy ámokfutó kedden késő délután Szombathelyen. A sötét autó ezután a piros lámpán átrobogva elhajtott.

A járdán ütötte el a kutyát

A 16 éves lány Pötyi nevű kilenc hónapos tacskóját sétáltatta. Kedden 17 óra előtt pár perccel hazafelé tartott, amikor odaért a Bartók Béla - Bolyai János út kereszteződéséhez. A zebránál várt, a kutya pórázon mellette állt, amikor a Bolyai utcából nagy sebességgel érkezett egy sötét színű autó (talán BMW, de ebben a kutya gazdája nem biztos, hiszen szempillantás alatt történt minden). Sofőrje megpróbált nagy sebességgel bekanyarodni, de felhajtott a járdára és elgázolta az ott várakozó fiatal lány kutyáját. A rémült gazdi hirtelen fel sem fogta, hogy az ő élete is veszélyben volt, hiszen a kutya mellette állt. Az autó fékezés nélkül továbbhajtott a Rohonci utca irányába, majd a piros lámpán áthajtva elrobogott a Csónakázó tó felé.

Bartók - Bolyai kereszteződés
Tánczos Mihály

Nem tudták megmenteni

A gázolás után a lány szinte sokkos állapotban szaladt haza, majd bátyjával elrohantak az állatkórházba, ahol az állatorvos már csak megerősíteni tudta a rossz hírt: Pötyi elpusztult. A kutya tíz év óta az első háziállat volt a P. családban és kedvességével belopta magát a gazdik szívébe. Igazi családtagnak számított. A gázolásról P. Barnabással, a lány bátyjával beszéltünk, aki szintén könnyeivel küszködve mesélte a délutáni rémtörténetet. Az elbeszéléséből kiderült, az is hatalmas feszültséget okozott benne, hogy a húga élete pár centin múlott.

Csak kérjen bocsánatot

A ködös Bartók körút a különös eset estéjén
Tánczos Mihály

Barnabás egy dolgot szeretne: a gázoló hívja fel a húgát és kérjen bocsánatot tőle azért a fájdalomért, amit a lánynak és a családnak okozott.

Szemtanúkat keresünk

A Nyugat.hu kéri azokat, akik a gázolást, vagy az azt követő ámokfutást látták, esetleg az autóról, illetve a sofőrről információval rendelkeznek keressék meg szerkesztőségünket! Kérjük a cikk végén található hozzászólás mezőbe a gázolóval kapcsolatban személyes adatokat ne írjanak, a gazdinak szánt vigasztaló szavakkal viszont ne fukarkodjanak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló