Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Anglia is bezárkózni készül

A karácsonyra gondolnak ezzel az intézkedéssel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az iskolákon és az egyetemeken kívül hétfőtől egy hónapra minden leállhat Angliában - ezt javasolja legalábbis egy kormányzati előterjesztés, amely a BBC birtokába jutott, és amely még a hétvégén hatályba léphet. A tervezett intézkedés célja olyannyira lelassítani a járványt, hogy a karácsonyi időszakra ismét enyhíteni lehessen a korlátozásokon. 

Az előterjesztésben szereplő becslések szerint, ha a kormány nem intézkedik, a napi halálozások száma megközelítheti akár a 4000-et is. Ez közel négyszerese lenne a tavaszi járvány idején tapasztalt maximumnak. 

A BBC által megszerzett dokumentum annak a szakértői csapatnak az anyaga, amelynek munkájára támaszkodva Boris Johnson és kormánya meghozza a járványügyi intézkedéseket. Az összes abban szereplő előrejelzés azt mutatja, hogy december és január magasságában érheti el a járvány a csúcsát Nagy-Britanniában - amennyiben a kormány nem teszi meg a szükséges ellenlépéseket. 

Az Egyesült Királyságban jelenleg háromlépcsős korlátozási rendszer van életben, amely az egyes országrészek átfertőzöttségétől függően állapít meg szabályokat. Most már viszont olyan sebességgel terjed a vírus, hogy azt már leginkább csak becsülni képesek a hatóságok és a kutatóintézetek. Az Imperial College mérése alapján naponta 100 ezer ember fertőződik meg a koronavírussal országszerte. - írja az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés