Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Annyira rossz anyának bizonyult egy tatabányai nő, hogy felfüggesztett börtönt kapott

És hány ilyen lehet még az országban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a tatabányai anyát, aki nem gondoskodott két gyermekéről, érzelmileg és testileg is bántalmazta őket - közölte a Tatabányai Törvényszék

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A vádlott egyedül nevelte 2001-ben, illetve 2012-ben született gyermekeit egy tatabányai lakásban, a nagyobbik gyermeket annak 2017 májusában történt letartóztatásáig. A nagyobbik fiúnak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték is, de az anya a gyógyszereket nem váltotta ki, a fiút a vizsgálatokra nem hordta el, mert úgy gondolta, hogy csak neveletlen. Az asszony a nagyobbik gyermekével nem foglalkozott, nem biztosított neki szeretetteljes családi hátteret, ezért egyre rosszabb viszony alakult ki köztük. A feszültség a kisebbik gyermek megszületése után fokozódott, mert az anya a kisbabát látványosan szeretgette, becézgette, azonban a gondozását sokszor a nagyobbik fiára bízta.

2012 nyarán a gyermekeket a gyámhatóság védelembe vette, mert a vádlott a négy hónapos kisbabát úgy etette, hogy a cumisüveget párnával támasztotta ki amíg dohányzott, rosszul kötötte be a babakocsiba, amiért a gyermek kiesett belőle. Az asszony nem gondoskodott a nagyobbik fiáról, a gyermeknek egy melegítője és egy pólója volt, amit maga mosott, iskolatáska helyett műanyag szatyorban hordta a tanszereit. A vádlott a kisebbik fiú óvodájában és a nagyobbik fiú iskolájában sem vett részt a szülői értekezleteken, fogadóórákon, valamint többször bántalmazta az idősebbik fiút, egyszer pedig a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott.

A Tatabányai Járásbíróságon 2019. augusztus 26-án megtartott tárgyaláson a bíróság az anyát kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése és kétrendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 1 év 11 hónap – 3 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész súlyosításért fellebbezett, így az nem jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés