Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A pedagógusoknak adható legmagasabb kitüntetést kapta Vigh Kálmán, a szombathelyi Bolyai tanára

Az Apáczai Csere János-díjat hétfőn adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Kiemelkedő hatású oktatási – nevelési – munkájáért, illetve a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át Vigh Kálmán, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium történelem–orosz nyelv és irodalom szakos tanára - közölte a Facebookon az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

Vigh Kálmán
SEK-archív / Kleinhappel Miklós

A díjátadón a miniszter kiemelte, az elismerésben részesülők a magyar pedagógia méltó képviselői. Kiemelkedő színvonalon, az értékekre támaszkodva nemcsak oktatták, hanem nevelték is a jövő generációit. „Példát mutattak emberségből, szakmai ismeretből, hitből és hazaszeretetből” - tette hozzá Kásler Miklós.

Az Apáczai Csere János-díjat 1973-ban alapították, az oktatásügyet felügyelő miniszter által adományozható szakmai elismerés. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és érmet kap.

Az idén Apáczai Csere János-díjban harmincnyolcan, Trefort Ágoston-díjban tizenhatan, Eötvös József-díjban hatan részesültek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra