Áprilisban megint elfelejtette megmondani a kormány az inflációnak, hogy nincs

Tavaly január óta tartó dezinfláció most véget ért, emelkednek az árak.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) áprilisban a tavaly januári csúcs óta először mért áremelkedést az előző hónaphoz képest éves alapon. A pénteki adatközlés alapján a fogyasztói árak a 2023-as év azonos időszakához viszonyítva 3,7 százalékkel, míg a múlt hónaphoz képest 0,7 százalékkal nőttek.

A márciusi drágulás mértéke 3,6 százalék volt, a mostani áremelkedés pedig két okra vezethető vissza. Egyrészt jelentősen drágultak az üzemanyagárak márciusban, a KSH adatai szerint 3,5 százalékkal egy hónap alatt, ami így 0,2 százalékponttal emelte a havi inflációt.

Az infláció másik mozgatórugója jelenleg a szolgáltatások áremelkedése. De, van jó hír is, hiszen az élelmiszeráraknál egyre kisebb a drágulás mértéke, ami éves alapon most 1 százalékot jelent. A vg.hu szerint a következő hónapokban is tartható marad a 4 százalék körüli szinten marad a pénzromlás mértéke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek