Földrengés volt Romániában - hazánk keleti országrészében is érezték a rengést

A magyar határtól kb. 30 kilométerre, az Arad megyei Lippától 12 kilométerre, Aradtól 24 kilométerre dél-keletre, Temesvártól pedig 45 kilométerre északra volt a 4,6-os erősségű rengés epicentruma, amit nem sokkal később egy 4,2-es erősségű rengés követett. Károkról Magyarországról még nem érkezett jelentés.

A 4,6-os erősségű földmozgást Békéscsaba térségében a lakosság is érzékelte.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint 2023. május 22-én, helyi idő szerint 19 óra 46 perckor földrengés volt Romániában, Arad térségében, az országhatártól megközelítőleg harminc kilométerre.

Kép forrása: Magyar Nemzeti Szeizmológiai Hálózat Ambrózfalva on-line állomás, élő szeizmogram 2023.05.22.
TM/Nyugat.hu

A földmozgás erőssége 4,6-os volt a Richter-féle skálán. A rengést Békéscsaba térségében a lakosság is érzékelte, ugyanakkor károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Kép forrása: Magyar Nemzeti Szeizmológiai Hálózat Ambrózfalva on-line állomás, élő szeizmogram 2023.05.22. További információk a maszol.ro cikkében olvashatók. Frissítés 23:05: A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint újabb földrengés történt hétfő este Romániában, Arad közelében, helyi idő szerint 21 óra 55 perckor, az országhatártól megközelítőleg harminc kilométerre. A földmozgás erőssége 4,2-es volt a Richter-skálán. A földrengést Magyarország délkeleti részén a lakosság is érezte, a szeizmológiai obszervatórium erről Békéscsabáról kapott jelzést. Ugyanakkor károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló